دکتر سید هادی احمدی روئینی مدیرکل حفظ و احیای بناها و بافتهای تاریخی کشور:روند مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی کشور مستلزم قوانین و نگاه ویژه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما دکتر سید هادی احمدی روئینی مدیرکل حفظ و احیای بناها و بافتهای تاریخی کشور در برنامه روزنه گفت: اینکه بناهای تاریخی مرمت نمیشوند یک ادعای نسبی است، موضوعی که وجود دارد این است که تعداد بناهای تاریخی در ایران به دلیل قدمت و ریشههای تمدنی در مقایسه با سایر نقاط جهان قابل توجه و زیاد است و توان ما هم محدود و لذا روند مرمت آثار تاریخی متناسب با نیازها نیست و نکته دوم اینکه تمرکز در کشور به جای حفظ آن چه داریم، در ساخت و ساز جدید است و این از ایراداتی است که در نظام فنی اجرایی کشور وجود دارد که ارزش افزوده و هم سیاست گذاری بر حفظ نیست یعنی ما الان در قوانین کشور، قوانین حفاظت نداریم و تمام قوانین ما قوانین ساخت و ساز است و فقط وزارت میراث فرهنگی تلاش میکند هم با توانمندسازی بخش خصوصی و هم در مورد بناهای خاص و نفیس راسا وارد مرمت شود.
احمدی روئینی افزود: مرمت موضوع مهمی است به دلیل اینکه یک دانش منحصر به فرد ایرانی است، در استفاده از مصالح و فنون و مهارتهایی که برای استفاده از این مساله به فضای معماری تبدیل میشود و در عین حال از به روزترین تکنولوژیها در این راه استفاده میشود که حالا این تکنولوژی استفاده از جنبه ابزار به روز دارد.
وی گفت: موضوعاتی مانند مستندنگاری و پایش ابزار دقیق را در مرمت استفاده میکنیم که میتواند نشست یک ساختمان به میزان یک میلیمتر مثلاً در دوسال را به ما گزارش دهد و باعث میشود بناهای تاریخی استحکامشان را دوباره به دست آورند و غنی سازی تمدن و فرهنگ در جامعه روز به روز بیشتر شود. این هدف شاید در پروژههای پیشرو بیشتر باید مورد توجه باشد.