معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: از دانشگاهها انتظار میرود، تحولات و معضلاتی مانند مشکل جمعیت را رصد کنند و به مسئولان هشدار دهند.
وی افزود: دولت مردمی موضوع جمعیت را با حساسیت و اولویت در دستور کار خود قرار داده و تلاش میکند با استفاده از ظرفیت همگرایی با مجلس شورای اسلامی، گامهای بلند و مؤثری در این زمینه بردارد.
معاون امور مجلس رئیس جمهور ادامه داد: امروز با توجه به همگرایی و همفکری قابل توجهی که بین قوای سه گانه و همه نهادها شکل گرفته، بهترین فرصت برای ایجاد تحول در عرصههای مختلف و اصلاح رویههای اشتباه گذشته است.
حسینی با اشاره به همکاری دولت و مجلس در موضوع رشد جمعیت کشور گفت: دولت بلافاصله پس از تصویب طرح جوانی جمعیت با اولویت بودجه لازم را به آن اختصاص داد. رییس جمهوری نیز اهتمام ویژهای در این خصوص دارد و ستاد جمعیت را تشکیل داده و بین دستگاههای مختلف اجرایی تقسیم کار مشخصی انجام گرفته و مقرر شده است تا بر اساس عملکردهای دستگاه ها، اعتبارات لازم به آنها اختصاص یابد.
وی افزود: دولت همچنین مشوقهای لازم را برای حمایت و ترغیب جوانان به ازدواج و فرزند آوری در دستور کار خود قرار داده است.
معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به هشدار و توصیههای رهبری در زمینههای مختلف از جمله رشد جمعیت، توجه به امنیت غذایی و مقابله با هجمه فرهنگی دشمنان، ادامه داد: بی تردید اگر به موقع به توصیهها و هشدارهای آینده نگرانه رهبر معظم انقلاب توجه میشد امروز از وضعیت بهتری برخوردار بودیم.
حسینی با تأکید بر اینکه باید عقب ماندگی و کاستیهای گذشته با برنامه ریزی و اقدامات جهادی جبران شود، گفت: دانشگاههای در این زمینه میتوانند با ارائه راهکارهای کارشناسی به دولت کمک کنند و دولت از نظرات و دیدگاههای دانشگاهیان استقبال میکند.
وی افزود: اندیشمندان همواره جمعیت را یکی از مهمترین مؤلفههای اقتدار یک ملت عنوان کرده اند و در مقابل مستکبران بر اساس اسنادی که منتشر شده است رشد جمعیت کشورها را برخلاف منافع خود میدانند و با توسل به روشهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بدنبال ترغیب ملتها به کاهش جمعیت بودند.
معاون امور مجلس رئیس جمهور با تأکید بر این که روند گذشته باید به سمت تشویق و ترغیت جوانان به ازدواج و فرزند آوری تغییر کند و در این زمینه هرکدام از دستگاهها وظایف مشخصی دارند، ادامه داد: باید از امروز پیش بینیهای لازم درخصوص روند افزایش جمعیت افراد سالمند انجام شده و تصمیمات و برنامه ریزیهای ضروری برای رسیدگی و برطرف کردن نیازهای سالمندان اتخاذ شود.
حسینی گفت: در سند تحول ۳۷ موضوع احصاء شده و وضع موجود، چالشها و راههای برون رفت از آنها هم بیان شده است. دستگاهها در حال انجام کار در این زمینه هستند، به عبارتی همه باید پای کار باشند تا کار به نحو مطلوب به پیش برود.
وی با اشاره به پیشرفتهای حوزه پزشکی افزود: ما در حوزه پزشکی بنیه خیلی خوبی داریم و در منطقه از جایگاه بالایی برخوردار هستیم. باید از این موقعیت به نحو مطلوب استفاده شود.
در این نشست که با حضور حسنعلی غفاری معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شرایط کنونی کشور را به لحاظ رشد روزافزون جمعیت سالمندان و نیازهای این قشر از جامعه، تبیین و به صورت خلاصه تشریح کرد.
در پایان نشست سیدمحمدحسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور در امور مجلس و مسئولان وزارت بهداشت، از نمایشگاه دستاوردهای فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بازدید کردند.