مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران از ساماندهی بیش از هفت هزار معتاد متجاهر در مراکز ماده ۱۶ شهر تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، احمد احمدی صدر گفت: وسعت شهر تهران از نظر جمعیت معادل چند کشور همسایه است و این وسعت باعث شده تا شاهد آسیبهای اجتماعی فراوانی در شهر تهران باشیم.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران افزود: سال ۹۵ با وجود تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر رسیدگی ویژه به آسیبهای اجتماعی در تهران باز هم شاهد افزایش جمعیت معتادان در شهر تهران بودیم به طوری که جمعیت معتادان شهر تهران از ۱۰ هزار نفر در سال ۹۵ به ۲۰ هزار نفر درسال ۱۴۰۰رسید.
فعالیتهای گسترده دستگاههای متولی در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه گزارش های دستگاه های متولی حکایت از فعالیت های متنوع و گسترده در این حوزه دارد، گفت:هر چند این مراکز به هم پیوسته بوده است و به امکانات یکدیگر نیاز داشته اند اما ناهماهنگی این دستگاه ها باعث افزایش جمعیت معتادان شده است.
۲۱ جلسه و ۲۸۰ مصوبه در قرارگاه آسیبهای اجتماعی
احمد صدر در ادامه گفت: در این دوره مدیریت شهری مدل قرارگاه را در پیش گرفتیم تا فاصله بین نهادهای متولی کمتر شود. در جلسات قرارگاه همه دور یک میز هستند و هماهنگی ها در لحظه جواب داده می شود.
احمدی صدر افزود: تاکنون قرارگاه آسیب های اجتماعی ۲۱ جلسه برگزار و ۲۸۰ مصوبه داشته است. این در حالی است که ۸۴ درصد مصوبات اجرا شده و ۱۶ درصد در دست اجراست.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در سنوات گذشته معتادان متجاهر را جمع آوری می کردیم و بین ۶ ماه تا یک سال هم نگهداری می شدند،گفت:در مدیریت شهری جدید تاکید بر توانمندسازی معتادان متجاهر است به عبارتی در طول دوره روی آمادگی روحی و روانی افراد کار می کنیم. وی افزود:در دنیا ۵ تا ۶ درصد امکان بازگشت معتاد متجاهر به زندگی وجود ندارد اما اعتقاد داریم حتی اگر یک درصد هم امکان بازگشت وجود داشته باشند کار را انجام می دهیم.
تصویب افزایش ظرفیتهای تهران در قرارگاه اجتماعی
مدیرعامل سازمان رفاه،خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: در جلسه قرارگاه مصوب شد تا ظرفیت های تهران افزایش پیدا کند و شهرداری تهران در این هم افزایی مدیریتی پیش قدم شد.
وی گفت: یکی از مشکلات معتادان متجاهر منع پذیرش ها بود که زخم باز و عفونی دارند. این افراد را پذیرفتیم و به نام یاور شهر ۳ در حال فعالیت است.
احمدی صدر افزود:در تهران معتادان بالای ۶۵ سال و بین ۱۶ تا ۱۸ سال مراکز جداگانه ای به خود اختصاص داده اند. در هر صورت اگر نیروی انتظامی فردی را ارجاع دهد او را قبول می کنیم.
بازسازی و تجهیز مراکز ماده ۱۶ توسط شهرداری
مدیرعامل سازمان رفاه،خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به افزایش مرکز بانوان در شهر تهران یادآور شد:مراکز یاور شهر ۱،۲،۳ مرکز شفق، مرکز ویژه بانوان، مرکز طراوت با همکاری سپاه یا احداث شده یا در حال ساخت و تجهیز است.
وی با اشاره به شرایط جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر گفت: جمع آوری معتادان متجاهر توسط پلیس با حکم دادستانی انجام می شود، البته تمام افرادی که جمع آوری می شوند معتاد متجاهر نیستند و در غربالگری های اولیه ۳۱ درصد آزاد می شوند.
احمدی صدر افزود: تعداد جمع آوری در تهران از ابتدای شکل گیری قرارگاه تا امروز 10 هزار نفر بوده است که تعدادی از آنها در غربالگری آزاد و بیش از هفت هزار نفر ساماندهی و در مراکز پذیرش شده اند.