استاندار کرمان در این نشست گفت با توجه به نخبگی استان و دانشگاههای متعدد ما در حوزه صادرات دانش بنیان ازمیانگین کشوری پائینتر هستیم
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزکرمان، اقای فداکار گفت کرمان جزو پنج استان برتر کشور در پرورش نخبگان است اما سهممان
وی افزودصنعت ما باوجود تحریم ها همچنان به دنبال واردات است، فاصله تولید علم با فناوری زیاد شده و دانشگاهها نیز در این بخش کار چشمگیری نکرده اند.
استاندار کرمان گفت: پیشرفت کار به این شکل موجود به جایی نمی رسد ودانشگاه ها در حوزهفعالیتهای فناورانه کاری نمی کنند و باید تحرکی در هرجایی دانشگاهی وجود دارد، داشته باشیم.
فداکار افزود: ضرورت حضور برخی مدیران در جلسات وجود ندارد، تشریفات را حذف کنیم و اتاق بازرگانی کرمان بانی شود تا شرکت ها در این حوزه پای کار بیایند و ما هم به آنها کمک می کنیم.
وی با بیان اینکه تمامی اختیارات خود را در برای دانش بنیان شدن فعالیت ها واگذار می کنم گفت: حداقل پنج پروژه بزرگ دانش بنیان امسال در استان آغاز شود که اشتغال و تولید را به همراه داشته باشد.
نماینده مردم کرمان و راور نیز در این نشست گفت: تجاری سازی علم، متناسب با ظرفیت قابل توجه استان، انجام نشده تا در نتیجه خلق ثروت را برای اقتصاد کشور و استان کرمان داشته باشیم.
محمدرضا پورابراهیمی افزود ۶۲ شرکت دانش بنیان در استان کرمان فعالیت می کنند که بخش عمده ای از آنان در حوزه خدمات شکل می گیرند که در واقع نیاز جامعه نیست.
پورابراهیمی یادآور شد: فقط امسال ١٣ هزار میلیارد تومان خسارت سرمازدگی باغات پسته استان کرمان اعلام شد که عددی سنگین است لذا در حوزه میدانی اثر حضور مجموعه های دانش بنیان را نمی بینیم و برای ذخیره این اعتبارات باید با بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی استان ارتباطی منطقی برقرار کنیم.
وی ابراز داشت: نزدیک ٣٠ سال در دانشگاه های ما گروه شیمی وجود دارد اما اکنون هزینه های بسیاری برای واردات تقاضای محصولات شیمی به کشور می شود و مجموعه دانش بنیان کی می خواهد این معضلات را رفع کند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه هزینه ها به واسطه آثار تورمی بالا رفته که بر شرکت های دانش بنیان نیز اثر گذار بوده است افزود: سالانه ١.٢ میلیارد دلار واردات الکترود گرافیکی در کشور داریم که یک سی ام کل واردات کشور می شود و اگر واردات این محصول قطع شود، صنعت فولاد کشور زمین گیر می شود و دانش آن در اختیار چند کشور است.
وی عنوان کرد: استان کرمان اکنون قطب فولاد کشور شده لذا مقدماتی فراهم کردیم که عملیات اجرایی احداث شرکت تولید کننده الکترودهای گرافیکی تا یک ماه آینده در استان کرمان آغاز به کار می کند که این یک قلم از بومی سازی دانش است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان هم در این نشست گفت ساختار کشاورزی ما با وجود مراکز تحقیقاتی و جهاد کشاورزی همچنان سنتی و معیشتی است که شورا باید وضعیت آن را بهبود بخشد.
رودری با اشاره به شاخص های سنتی بودن و سطح فناوری و تولید اقتصاد استان کرمان گفت: تقریبا ۱۴ درصد فناوری ما در حوزه صنعت و معدن بالا و ۸۶ درصد فناوری پایین دارند.
وی تاکید کرد: باید سهم تولید شرکت های دانش بنیان از اقتصاد استان کرمان را بالا ببریم و همچنین اینکه در خصوص محصولات غیر دانش بنیان از تکنولوژی روز استفاده نمی کنند و این وضعیت باید ارتقا یابد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: فعالیت سنتی و معیشتی ما قدرت رقابت پذیری را از محصولات تولیدی استان کرمان گرفته لذا بایستی اینجا نقش اصلی را دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایفا کنند.
وی یادآور شد: تعداد بیکاران استان کرمان ١١٠ هزار نفر هستند که از این میزان ۶٢ هزار نفر با تحصیلات عالی و بیش ۵٨ هزار نفر بالای لیسانس هستند نشان می دهد که از لحاظ کمی با کمبود نیروی انسانی مواجه نیستیم.