شهید بروجردی؛ فرزند رشید لرستان و ناجی کردستان تا ابد در تاریخ ایران اسلامی ماندگار است.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکزلرستان؛ ناجی کردستان،شهید «محمد بروجردی» از فرماندهان شهید هشت سال دفاع مقدس است که سال ۱۳۳۳ در بروجرد متولد شد. اقدامات تأثیرگذار و شجاعانه وی در جریان نهضت انقلاب اسلامی، از این جوان انقلابی، شخصیتی مبارز و مقاوم ساخت.
مسیح ماندگار تاریح انقلاب اسلامی
اول خردادماه سالروز شهادت «مسیح کردستان»شهید محمد بروجردی از فرماندهان دفاع مقدس و غائله کردستان است.
«محمد بروجردی» در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی و بازگشت امام خمینی (ره) به میهن، از سوی شهیدان عراقی و بهشتی بهعنوان مسئول حفاظت از بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی منصوب شد و پس از آن سرپرستی زندان اوین را بهعهده گرفت و مدتی بعد، یکی از ۱۲ نفری شد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بنیانگذاری کردند.
پس از توطئههای ضدانقلاب در غرب کشور، مسئولیت تشکیل سازمان «پیشمرگان کرد مسلمان» به وی سپرده شد؛اینجا «محمد بروجردی» به غرب کشور رفت و در آزادسازی مناطق زیادی از چنگال جداییطلبان نقش مهمی ایفا کرد. وی با منش انساندوستانه و روح بزرگ خود، در دل مردم کردستان جای باز کرده و بهعنوان «مسیح کردستان» لقب گرفت.
شهید محمد بروجردی تا همیشه نامش در تاریخ مقاومت ایران اسلامی ماندگار است مردم کردستان به پاس تمامی زحمات به پاس خدمات و فعالیتهای دلسوزانه شهید محمد بروجردی در دوران دفاع مقدس لقب مسیح کردستان به این شهید بزرگوار دادند .
شهید محمد بروجردی در نگاه مقام معظم رهبری
مقام معظم رهبری در بخشی از سخنانشان راجع به سردار شیعه محمد بروجردی فرموده اند: «آن چیزی که من از شهید بروجردی احساس کردم و یک احترام عمیقی از او در دل من به وجود آورد، این بود که دیدم این برادر، با کمال متانت و با کمال نجابت، به چیزی که فکر می کند مسؤولیت و وظیفه است. من تصور می کنم روحیه آرامش و نداشتن حالت ستیزه جویی با دوستان و گذشت و حلم در قبال کسانی که تعارض های کاری با او داشتند، نشانه آن روح عرفانی شهید بود».
شهید بروجردی به روایت شهید همت
محمد ابراهيم همت بعد از شهادت بروجردي گفت:نقشی كه بروجردی در كردستان داشت عظيمتر از نقش همه عزيزانی بود كه وارد كردستان شدند؛ هر مردی كه وارد كردستان میشد پس از مدتی استقامت، صبرش را در مقابل شكنجههای روانی و روحی و حركتهای ضدانقلاب در كردستان از دست میداد ولی اين مرد چنان صبور، پويا و با استقامت بود كه هر بار به او پيشنهادی می كردند می گفت "تا من قضيه كردستان را حل نكنم از كردستان پايم را بيرون نخواهم گذاشت".
مسئولیتهای شهید بروجردی
همزمان با ورود امام خمینی(ره) به میهن اسلامی به دستور شهید بهشتی و تحت نظارت شهید حاج مهدی عراقی گروه حفاظت از امام را تشکیل داد و پسازآن نیز یگان حفاظت از محل سکونت امام در تهران را سازماندهی کرد و علاوه بر فعالیتهای یادشده تأسیس یک ایستگاه تلویزیونی به نام ایستگاه انقلاب، پخش پیامها و اعلامیههای امام (ره)، شنود مکالمات توطئه گران، دستگیری عوامل شکنجه و اختناق رژیم، جمعآوری اطلاعات و اسناد مربوط و همچنین سرپرستی زندانیان زندان اوین را نیز بر عهده گرفت.
و سرانجام شهید محمد بروجردی در اول خرداد سال ۱۳۶۲ همراه با عدهای از همرزمانش در مسیر جاده مهاباد - نقده، بر اثر انفجار مین، به فیض عظیم شهادت نایل آمد
.
شهید محمد بروجردی
زخم هاي عقيق
عاشقانه پر زدي تا كرانه هاي دور
كردي از فراز خاك چون كبوتران عبور
سر زد از كلام تو، ازطنين نام تو
وز صداي گام تو چشمه چشمه چشمه نور!
چشم هاي تو كليم،گيسوان تو نسيم
زخمهاي تو عقيق ،اشكهاي تو بلور
ماندنت به رنگ سبز رفتنت به رنگ خون
اي شهيدِ از ازل اي صنوبر اي صبور!
مثل اوج كهكشان سربلند وبي نشان
مثل كوه سرگران پرشكوه وپرغرور
يوسفِ غريبِ من!چهره ي نجيب من
تا هميشه مي كنداز برابرم عبور
اي مسيح مهربان!در وراي آسمان
كي دوباره مي كني از دل زمان ظهور؟!
یدالله گودرزی