ظرفیت بالقوه میراث فرهنگی و توجه به زیرساخت در این بخش؛ باعث توسعه همه جانبه کشور میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با تاکید بر تاثیر میراث فرهنگی بر توسعه اقتصادی اجتماعی و توسعه زیر ساخت های گردشگری بیان داشت: ایران با بیش از تقریباً یک میلیون اثر تاریخی و بیش از ۳۶ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۲۶ اثر ثبت جهانی و آثار طبیعی و دارابودن جاذبههای تاریخی و فرهنگی دارای این مکانیسم بالقوه است.
امیری گفت:همانطور که میدانیم استانهایی که در کشور ما از غنای آثار تاریخی برخوردارند به تبع آن زیرساختهای گردشگری چه در حوزه میراث در جوار آثار تاریخی و چه در حوزه بخش خصوصی، توسعه اقامتگاههای بوم گردی، هتلها و مراکزی که میتواند به گردشگران خدمات بدهد توسعه پیدا کرده است و وجود این آثار است که میتواند این توسعه را در کشور ایجاد کند.
وی افزود: در حوزه اعتبارات این یک واقعیت است که هرچه در این حوزه بتوانیم اعتبارات بیشتری را به حفاظت، احیا و مرمت این آثار اختصاص دهیم طبعا میتواند در حوزه اقتصادی کشور نقش بیشتری داشته باشد.
بحث نیروهای متخصص هم بسیار حائز اهمیت است، در کشوری با این پیشینه نیروهای موجود به اندازهای نیست که بتواند عهده دار این همه مسئولیت و وظایفی که بر دوش وزارتخانه است را بتواند فراهم کند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: موضوع بعدی سیستم حمل و نقل در کشور است که متناسب با حوزه گردشگری رشد نکرده است و نکتهای که کمتر به آن توجه شده است بحث تبلیغات، اطلاع رسانی و معرفی داشتههای فرهنگی است.
وی افزود: هر چه ما بتوانیم در این حوزه معرفی خوبی نسبت به آثار تاریخی و زیرساختهایی که در کشور وجود دارد چه در بحث داخلی و چه در بحث خارجی، شرکت در نمایشگاه داخلی و بین المللی مواردی است که میتواند به توسعه گردشگری کمک کند که الان به آن کمتر پرداخته شده است.