جشنواره تاک پلو در خلیل آباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خلیلآباد گفت: در
محمد نظام آبادی افزود: تاک پلو یکی از غذاهای محلی و محبوب خلیل آباد است که همه ساله در فصل بهار با توجه به رویش برگهای درخت انگور و فصل برداشت برگ مو در این شهرستان پخت میشود.
وی گفت: معرفی ظرفیتها و جاذبههای گردشگری شهرستان از اهداف برگزاری این جشنواره بود.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خلیلآباد گفت:
شهرستان خلیلآباد با شش هزار هکتار باغات انگور قطب تولید انگور در خراسان رضوی به شمار میرود که سالانه بیش از صد هزار تن محصول و روزانه بیش از ۳۰ تن برگ انگور نیز برداشت میشود.
نظام آبادی افزود: اکنون بیش از ۲۳ رقم انگور در خلیلآباد تولید میشود که ارقام بیدانه آن مانند پیکامی و عسکری مناسب تبدیل به کشمش و ارقام دانهدار مانند سبز مال، ریش بابا و رزقی نیز مناسب محصولاتی نظیر طیفی و مویز است.
شهرستان خلیلآباد یاز شهرستانهای خراسان رضوی است و بین کاشمر و بردسکن قرار دارد.
شغل بیشتر مردم خلیلآباد کشاورزی و محصول عمده در این شهرستان انگور است.
بیشتر مردم خلیلآباد محصول انگور خود را در جاهای مخصوصی که کشمش خانه نامیده میشود و با روشهای سنتی به کشمش تبدیل میکنند و میفروشند.