بارش تگرک در اردیبهشتماه جاری و خسارات وارد آمده به تاکستانهای خلیلآباد موجب شده تا باغداران امسال رغبت چندانی به برداشت برگ انگور نشان ندهند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد گفت: هر ساله با فرارسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستانهای شهرستان آغاز میشود اما امسال بارش تگرگ و خسارت باغهای انگور، رغبتی در باغداران برای جمعآوری برگ نگذاشت و نتیجه آن کاهش چشمگیر برداشت برگ از باغ های شهرستان نسبت به پارسال بود.
محمود شبان افزود: این در حالیست که به علت ارزش دارویی و غذایی برگ مو، تقاضای بسیاری برای آن در بازارهای داخلی وجود دارد.
وی گفت: با این حال چندین مرکز جمع آوری برگ در شهرستان دایر شده است و همه روزه ۲۰ تن برگ مو در قالب ۲۰ کامیون از شهرستان بارگیری میشود؛ که این امر منجر به ایجاد اشتغال در روستاها به مدت ۵۰ روز و در هر روز ۸۰۰ نفر شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد ادامه داد: چیدن برگ درخت انگور باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندامهای بوته مو شده و موجب تهویه بیشتر و جلوگیری از فعالیت آفاتی چون سفیدک و پوسیدگی خوشه میشود، برگ درخت انگور سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید برای سلامت قلب و کاهش وزن است.
شبان گفت: با توجه به اینکه برگ مو به صورت فلهای در بازار به فروش میرسد و مدت ماندگاری آن کم است، ایجاد واحدهای تبدیلی و بستهبندی مناسب برگ مو با ماندگاری طولانی در این منطقه ضروری است.
شهرستان خلیل آباد از قطب های تولید انگور در خراسان رضوی است که ۶ هزار هکتار تاکستان دارد و سالانه ۱۵۰ هزار تن انگور از این سطح برداشت میشود.
۸۰ درصد از انگور تولید شده در شهرستان خلیل آباد به کشمش تبدیل شده و مابقی برای تازه خوری به دیگر شهرستان ها و استانها و نیز کشورهای همسایه حمل می شود.
شهرستان خلیل آباد با ۲ بخش ششطراز و مرکزی در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.