اداره کل دامپزشکی استان اصفهان نسبت به احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در این استان هشدار داد.
علیرضا ادیبان با اشاره به اینکه این بیماری در فصل گرم سال افزایش پیدا میکند و به همین دلیل باید مراقبتها و اقدامهای پیشگیرانه لازم انجام شود افزود: تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش دام توسط نوعی کنه بروز میکند.
وی گفت: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیاز است رعایت نکات بهداشتی بویژه در افرادی که با لاشه (گوشت) ارتباط دارند جدی گرفته شود.
ادیبان با اشاره به اینکه مردم باید گوشت قرمز را از مراکز مجاز تهیه کنند و توجه به مُهر دامپزشکی و برچسب الصاقی بر روی لاشه و رعایت نظافت و بهداشت فردی ضروری است افزود: همچنین گوشت استحصال شده باید دست کم ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی شامل دل، قلوه، جگر، کله و پاچه ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.
وی به دامداران توصیه کرد از جداسازی و له کردن کنههای موجود روی بدن دام با دست خودداری کنند.
"تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) " یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تبدار حاد است که توسط کنه در بین حیوانات و دامها گسترش مییابد.