۲۹ اردیبهشت یادآور ارتحال ملکوتی علامه شیخ محمد تقی شوشتری، عالم وارسته و دانشمند محقق از دیار دارالمومنین شوشتر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، کهن شهر شوشتر، از گذشته تاکنون مهد عالمان و دانشمندان بزرگ بود. بزرگانی که در راه خدمت به دین مبین اسلام و بیان کلام وحی و علوم اهل بیت (ع) گام برداشته اند و منشا خدمات گستردهای در طول تاریخ بوده اند.
عالمانی همچون علامه شیخ جعفر شوشتری، آیت الله آل طیب، آیت الله موسوی جزایری. آیت الله مرعشی شوشتری و دیگر دانشمندان هالی قدر ستارگان آسمان فقاهت دیار عالم پرور شوشتر است.
علامه شیخ محمد تقی شوشتری، یکی از این ستارگان پرفروغ و نورانی شوشتر میباشد که در سال ۱۳۲۰ هجری قمری در شهر مقدس نجف و در یک خانواده عالم پرور دیدن به جهان گشود.
پدر گرانقدر شان مرحوم شیخ کاظم شوشتری نوه علامه بزرگ شیخ جعفر شوشتری صاحب کتاب گرانسنگ خصائص الحسینیه و منهاج الارشاد است.
این عالم بزرگوار علاوه بر کسب فیض از محضر پدر گرانقدرش در محضر بزرگانی همچون سید حسین نوری، سید محمد علی امام، سید علیاصغر حکیم، محمدتقی شیخ الاسلام محمدکاظم شوشتری و سید مهدی آل طیب بهرهها برد.
متانت، تواضع، ساده زیستی، مردم دار بودن، اهل مطالعه و پژوهش از جمله ویژگیهایی علامه شیخ محمد تقی شوشتری میباشد که همین خصوصیات بارز و گام برداشتن بر رضایت خداوند متعال بود که این دانشمند و فقیه عالیقدر را در بین مردم دارالمومنین شوشتر محبوب کرده است که پس از چندین سال از ارتحال ملکوتی ایشان مردم به نیکی و با احترام از او یاد میکنند.
مرحوم علامه شوشتری در زمینه علوم مختلف از جمله علوم اسلامی، علوم قرآنی، نهج البلاغه، تفسیر و فقه صاحب نظر و دارای آثار گران قیمتی است از جمله قاموس الرجال.
الأخبار الدخیلة (۴ جلد)، النجعة فی شرح لمعة، قضاء امیرالمومنین علی بن ابیطالب علیه السلام (داوریهای امیر مومنان)، بهج الصباغه فی شرح نهجالبلاغه (۱۴ جلد)، الأوائل و الأربعون حدیثاً (چهل حدیث در فضائل ائمه معصومین (ع)و مسائل فقهی) است.
سرانجام روح بزرگ این عالم و دانشمند بزرگ شیعه و جهان اسلام در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۳ به سوی آسمان پرواز کرد و پس از تشییع باشکوه توسط مردم قدرشناس در کنار بقعه سید محمد گلابی به خاک سپرده شد.
بیشتر بخوانید : آیت الله شیخ علی آقا سبط الشیخ الانصاری عالمی از دیار خوزستان
مزار علامه شیخ محمد تقی شوشتری امروز زیارتگاه مردم قدرشناس شوشتر است و در شب هفتم محرم هر سال عزاداران حسینی برای عزاداری و سوگواری به صورت دسته جات عزاداری به مزار این فقیه و دانشمند گرانقدر میروند.