اتحادیه پزشکان انگلیس در گزارشی اعلام کرد، دولت در انجام وظایف خود در محافظت از پزشکان و کارکنان بخش بهداشت و درمان در آغاز همه گیری در این کشور شکست خورد.
دولت انگلیس در نخستین واکنش به این گزارش گفت: از این همه گیری درسهایی آموخته است، اما از عملکرد خود در تامین وسایل حفاظت فردی دفاع کرد.
این در حالی است که اسفند ماه روزنامه ایندیپندنت نوشت: دولت انگلیس هر ماه معادل ۵۰۰ کامیون از وسایل حفاظت فردی، همچون دستکش، ماسک و روپوش پزشکی خریداری شده را به علت قابل استفاده نبودن، میسوزاند، زیرا در دوران همه گیری ویروس کرونا، به اشتباه وسایل حفاظت فردی غیر قابل استفاده خریده است که بهای آنها به ۸.۷ میلیارد پوند بالغ میشود و اکنون ناچار است این مواد پزشکی غیر قابل استفاده را بسوزاند.
در گزارش اتحادیه پزشکان انگلیس آمده یک میلیون ماسکی را که دولت برای کارکنان سازمان ملی بهداشت و درمان این کشور که در بخش درمان بیماران کرونایی فعال بودند تهیه کرده بود در تستهای ایمنی شکست خوردند و نا ایمن تشخیص داده شدند. پزشکان همچنین گفتند در ماههای اولیه همه گیری، مواقعی وجود داشت که مجبور شدند خودشان وسایل حفاظت فردی از جمله ماسک بخرند و برخی پزشکان و کادر درمانی گفتند شرایط نا ایمن موجب شد به عفونتهای کووید مبتلا و سلامت انان به مدت طولانی به خطرافتد.
بسیاری از پزشکان هم گفتند برای کار در موقعیتهای خطرناک، با ارزیابیهای ناکافی خطر، زیر فشار قرار گرفتند. این بررسی همچنین نشان داد که پزشکان غیر سفید پوست و اقلیتهای نژادی بیشتر از همتایان سفیدپوست خود در معرض ابتلا به کووید بودند و جان باختند.
در این گزارش همچنین آمده است دولت بریتانیا باید بهتر آماده میشد، زیرا با کاهش «وحشیانه» بودجه بهداشت و درمان این کشور در سالهای پیش، مشکلات بدتر شده بود. ماهها پیش از همه گیری کووید پزشکان و کادر درمان در انگلیس با اعتصابهای متعدد درباره کمبود بودجه، نیرو و کادر درمان به دولت هشدار دادند و خواهان پایان دادن به ادامه سیاست ریاضت اقتصادی و افزایش بودجه بخش بهداشت و درمان این کشور شده بودند.
عملکرد دولت انگلیس در مهار همه گیری کرونا و مدیریت بحران کووید در این کشور بارها انتقادهای شدید داخلی و بعضا از جانب نهادهای بهداشت و درمان جهانی را در پی داشته است.
بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده در انگلیس در این کشور با جمعیت حدود ۶۷ میلیون نفری، با ۲۲ میلیون مبتلای قطعی و ۱۷۶ هزار جان باخته از کرونا، ششمین کشور دارای بشترین مبتلایان و هفتمین کشور دارای بیشترین جان باختگان کرونا در جهان است.