استاندار کردستان گفت: بیشتر معضلات اجتماعی مانند طلاق، خودکشی، اعتیاد و دیگر بزههای اجتماعی ریشه در نقص نظام آموزشی دارد که در استان باید با تمرکز بر روی آن، جهان بینی درست اسلامی را ترویج کرد.
وی به روند کاهشی این پدیده اجتماعی در استان اشاره کرد و گفت: این روند اگرچه امیدآفرین است، ولی راضی کننده نیست که باید دلیل ایجابی و سلبی آن با مشارکت جدی دستگاههای اجرایی فرهنگی و کمک پژوهشی مراکز آموزش عالی استان بررسی و راهکارهای مقابله نیز ارائه شود.
استاندار کردستان انتقال جهان بینی اسلامی و درست به دانش آموزان و دانشجویان را مورد تاکید قرار داد و افزود: با این شیوه، نسل جوان هیچگاه به بن بستی به نام خودکشی نمیرسد.
زارعی کوشا با بیان اینکه رسالت فرهنگی دستگاههای فرهنگی با رسالت اجتماعی آنها درهم تنیده شده و نمیشود یکی را از دیگری منفک کرد، گفت: دستگاههای فرهنگی باید نسبت به مسائل اجتماعی هم حساس باشند و در قبال آن احساس تکلیف کنند چرا که رشد هر آسیب اجتماعی نشان از ضعف دستگاههای فرهنگی است.
وی با بیان اینکه اگرچه فقر و بیکاری از علل خودکشی است، ولی بر اساس آمار در ردههای پایین عوامل این اقدام است، افزود: کردستان از استانهای با درصد بالای بیکاری در کشور است که این مساله بصورت مستقیم یا غیرمستقیم فرد را به سمت یاس و ناامیدی سوق میدهد و برای همین درصدد هستیم تا با جدیت این معضل را کاهش دهیم و تصمیم گیریها بر اساس واقعیتها و نتایج حاصل از پژوهش مراکز آموزش عالی از دغدغههای مردم باشد.
استاندار کردستان یکی از موانع پیشرفت سریع مسائل حوزه فرهنگی و اجتماعی را شفاف نبودن فاکتورهای این حوزه دانست و گفت: رصد، تجزیه و تحلیل و احصای آن از عواملی است که میتواند به پیشبرد اهداف این حوزه کمک کند.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه مردم کردستان از فعالترین مردم کشور در امور خیر هستند، انسجام بخشی فعالیتهای خیریه را خواستار شد وافزود: این مساله به حذف موازی کاری و برون داد مثبت نتایج کارهای خیر منجر میشود.
امام جمعه سنندج هم در این جلسه با بیان اینکه از دست رفتن یک جوان به منزله از دست رفتن جامعه است، گفت: مساله بیکاری مهمترین آسیب برای نسل جوان است که بیماریهای روانی را برای این قشر در بردارد.
ماموستا فایق رستمی با قدردانی از برنامه استانی برای ایجاد ۳۴ هزار شغل در سال جاری افزود: رفع افسردگی جوانان نیاز به ایجاد نشاط اجتماعی داردکه در سایه توسعه و پیشرفت شکل می گیرد.
وی گفت: جاده های جادثه خیز استان به اندازه کرونا خسارت جانی و مالی داشته است که باید برای آن نیز چاره اساسی اندیشید.
مدیرکل بهزیستی کردستان هم در این نشست گفت: ۹۰ موسسه خیریه در کردستان با مجوز بهزیستی فعالیت دارد که ۵۰ مورد آن به سنندج اختصاص دارد.
حسین رسولی یکی از موانع بزرگ امورخیریه را عملکرد جزیره ای موسسات خیریه اعلام کرد و افزود: ۸۰ درصد از مشارکتهای مردمی توسط موسسه های خیریه در استان جمع آوری می شود که حاکی از ارتباط نزدیک و اعتماد مردم به موسسات خیریه است.