مدیرانکل محیط زیست، هواشناسی و بحران استانداری در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز قم عملکرد خود در آلودگی دو روز پیش هوای قم را تبیین کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم،
موسوی مشکینی افزود: در بحث شاهصهای آلودگی هوا ۲ موضوع مهم وجود دارد، موضوع اول اعدادی است که درایستگاههای ما به صورت لحظهای ثبت میکند و دیگری شاخص کیفیت هوا است، این شاخص بر اساس فرمولهایی محاسبه میشود و لزوما عددی که در ایستگاهها دیده میشود شاخص خالص ما نیست.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان قم ادامه داد: در گذشته شاخصها و آمارهایی که ایستگاههای ما ثبت میکردند، برر روی تابلو ثبت میشد، اما برای شفاف سازی به ما گفته شد برای اینکه در دسترس عموم قرار گیرد اطلاعات روی یک سامانهای نمایش داده شود، و افراد میتوانند آمار لحظهای آلودگی هوا در کل کشور را مشاهده کنند.
وی تصریح کرد: چیزی که برای ما یک مولفه مهم بوده شاخص کیفیت هوا است که ملاک کاری ما هم محسوب میشود، آماری که از طریق این شاخص بدست میآید نتیجه محاسبه یک سری فرمولها توسط کارشناسان ما در وزارت بهداشت است و آلودگی هوا از طریق آن مشخص میکنیم.
مدیرکل محیط زیست افزود: در استان قم ۳ ایستگاه سنجش و پایش هوا داریم که به طور ثابت در اختیار سازمان محیط زیست است و هرکدام از این ایستگاهها دارای پارامترهای خاصی مانند آلودگیهای گازی و ذرات هستند، اما برای استان قم این تعداد ایستگاه بسیار اندک است و در حد استاندارد نیست.
وی افزود: در حد استاندارد قم باید دارای ۱۰ ایستگاه ثابت باشد، که به زودی در یک الی دو ماه آینده یک ایستگاه سنجش در منطقه پردیسان راه اندازی خواهد شد.
محسن اروجی مدیرکل مدیریت بحران استانداری هم در گفتگوی تلفنی گفت: با توجه به پیش بینیهای انجام شده هواشناسی، آلودگی هوا برای استان قم پیش بینی نشده بود، اما روزهای دوشنبه و سه شنبه با افزایش شاخص آلودگی هوا و سرعت باد شرایط استان بحرانی شد.
وی افزود: در این ۲ روز جلسات متعددی برگزار و گزارشهایی از ایستگاههای سنجش هوا بدست ما رسید و ما موضوع آلودگی هوا را اطلاع رسانی کردیم، اما درخصوص بحث تعطیلی مراکز اداری و آموزشی باید طبق آیین نامهها عمل کنیم و شرایط نادرستی که پیش بینی شد باعث شد تا در این دو روز در نوبت صبح مدارس باز باشند، اما بعد از نظرات کارشناسی مدارس را در نوبت عصر تعطیل کردیم.
مدیرکل هواشناسی استان قم نیز در گفتگوی تلفنی گفت: بحث آلودگی هوا در روزهای دوشنبه و سه شنبه پیش بینی شده بود و گزارشات لازم نیز برای مدیریت بحران ارسال شد و اطلاع رسانیهای لازم را در ۲ روز گذشته انجام دادیم.
مهران حیدری افزود: طبق پیش بینیها مقرر شده بود با کاهش سرعت باد سرعت انتقال ذرات آلاینده نیز کاهش پیدا کند، اما به یک باره برعکس این پیش بینی رخ داد و در ساعات ظهر و عصر روزهای دوشنبه و سه شنبه ذرات به تدریج افزایش یافت.
وی تصریح کرد: مشکلاتی در بحث دستگاههای پیش بینی رخ داده که باید بررسیهای لازم صورت گیرد تا مشکلات و ضعفها پیدا شود.