در زمان آلودگی هوا برای پیشگیری از بروز بیماریهای تنفسی باید از غذاهای سرخشده کمتر استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ بنابر نظر کارشناسان تغذیه، آلودگی هوا التهاب بیشتری برای بیماران قلبی و تنفسی ایجاد میکند و در زمان آلودگی هوا برای پیشگیری از بروز بیماریهای تنفسی باید از غذاهای سرخ شده کمتر استفاده کرد، زیرا مصرف چربی التهاب را افزایش میدهد.
لبنیات برای آلودگیهای گوارشی توصیه میشود، اما در آلودگی هوا به علت اینکه ذرات آلوده از طریق تنفس وارد بدن میشود و باعث ایجاد التهاب شده و سلولهای بدن به سمت اکسیداسیون پیش میرود و زمینهساز سرطان میشود.
در روزهای آلودگی استفاده از مواد غذاییهای حاوی کافئین شامل چای پررنگ، نوشابه، قهوه و شکلات تا حد امکان کمتر شود، زیرا این مواد ضربان قلب را افزایش داده و بهتبع آن افزایش تنفس را در پی دارد و مواد آلودهکننده را بیشتر وارد بدن میکند.
کارشناسان تغذیه توصیه میکنند منابع غذایی حاوی ویتامین E مانند بادام، پسته و زیتون به علت اینکه غنی از آنتیاکسیدان هستند، بهعنوان ضدالتهاب عمل میکنند و سلولهای سرطانی را از بین میبرند.
متخصصان تغذیه تغذیه معتقدند مصرف لبنیات کمچرب برای آلودگی هوا مناسب است و لبنیات پرچرب سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و باید سعی شود در روزهای آلودگی از منابع حاوی آهن مانند حبوبات و انواع جوانهها استفاده کنیم.
استفاده از روغنزیتون به علت اینکه برخلاف چربیهای دیگر ضدالتهاب است، در کاهش التهاب مؤثر بوده و بدن را محافظت میکند. میوه و سبزیها حاوی آنتیاکسیدان هستند، و بهتر است در آلودگیها از کلم، مواد غذایی حاوی امگا ۳ مانند ماهی، گردو و تخم کتان، سیر و پیاز ترجیحاً خام به علت اینکه حاوی موادی هستند که فلزات سنگین را جذب کرده و مانع جذب آن در بدن میشوند، استفاده کرد.
همچنین برای کاهش اورات مخرب آلودگی هوا بر بدن در صورت امکان و دسترسی به قرص جوشان ویتامین ث توصیه میشود روزانه یک عدد قرص جوشان و یک روز در میان یک عدد مکمل امگا ۳ مصرف شود.