بازیابی انرژیهای اتلافی با سامانه های حرارتی برای تولید همزمان برق و آب دستاوردی دیگر از یک شرکت دانش بنیان است که به همت نخبگان المپیادی پایه ریزی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ یک شرکت دانش بنیان تاکنون در بیش از ۴۰طرح حساس در زمینه تولید همزمان آب و برق و تصفیه آب و پساب به روشهای MED؛ RO؛ ZLD؛ HRD؛ CWP و طرح های OVERHAUL مشارکت محوری داشته است. شبکه های HRD جزو دستاوردهای جدید این مجموعه بود که با استفاده از بخار یا حرارت اتلافی صنایع، اقدام به تولید آب خالص دمین با بهرهوری بیش از ۹۰% می کند که نهایت صرفه جویی در مصرف انرژی را دارد و با به حداقل رساندن پساب صنعتی، اقدامی بسیار موثر برای حفظ محیط زیست است .
این طرح علاوه بر تولید آب آشامیدن در مقیاس کلان (مثلا برای جزیره قشم) و آب صنعتی برای صنایع بزرگ کشور (مثلا پالایشگاه پارس جنوبی عسلویه)، اقدام به تولید آب شرب پایدار برای مناطق روستایی کم برخوردار با عنوان طرح "بن آب" کرده است که علاوه بر رفع نیاز آب شرب، دانش بنیان سازی، اشتغال زایی، محرومیت زدایی، افزایش رضایتمندی و رفاه اجتماعی از مزایای دیگر این طرح است.
این موسسه موفق به طراحی و مشارکت در اجرای بیش از ۱۲۰ هزار مترمکعب در روز، ظرفیت در حال کار آبشیرینکن در کشور شده است. شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، پالایشگاههای پارس جنوبی، شرکت نفت فلات قاره و مپنا ازجمله بهرهبرداران محصولات این مجموعه هستند.
این فعالیتها و ایدههای نوآورانه مــورد استقبال، تقدیر و تائید معاونت علمـــی ریاست جمهـــوری، وزارت و پژوهشگاه نفت، وزارت و پژوهشگاه نیرو و وزارت صنایع قرارگرفته است در ضمن این مجموعه عضو پارک فناوری دانشگاه تهران میباشد و در ارزیابی ۵۷۰ ایده دانشبنیان توسط پژوهشگاه نفت، این موسسه موفق به اخذ رتبه طلائی در بین ۱۰۰ شرکت دانشبنیان برتر نفتی شد. همچنین همکاری با نخبگان کشور با سطوح علمی بالا از قبیل المپیادیهای جهـــانی و کشوری، رتبههای برتر کنکــور، دانشجویان ممتاز، برگزیدگان جشنواره خوارزمی و رتبههای نخست مسابقات علمی جهانی از سوابق این مجموعه میباشد.
انجمن اپنا، شرکتهای دانش بنیان پژوهشی صنعت نفت ایران (که ریاست هئیت مدیره آن برعهده این مجموعه میباشد) در جهت دانش بنیان سازی صنعت نفت و هم افزایی شرکتهای دانش بنیان و پژوهشی از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را آغاز نمود و با برگزاری جلسات مشاوره، نمایشگاهها، همایشها و جلسات با مقامات عالی مرتبط و انجام تفاهم نامههایی با وزارت نفت و زیر مجموعههای مربوطه، پارکهای علم و فناوری و ... که منتج به عقد قراردادهایی شده، سعی در دانش بنیان سازی صنعت نفت، تقویت ارتباط بین اعضا و مجموعههای مرتبط و پیگیری امور صنفی داشته است که با فعالیتهای هدفمند و کاربردی و حمایتهای وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به جایگاهی رسیده که به عنوان یکی از ارکان دانش بنیان سازی صنعت نفت شناخته میشود.