سید مقاومت تصریح کرد با وجود اقدامات ستیزهجویانه علیه مقاومت لبنان با هدایت آمریکاییها، آرای ما و شمار اعضایمان در پارلمان لبنان افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر کل حزب الله لبنان در سخنانی درباره نتایج انتخابات پارلمانی در لبنان گفت: امیدوارم نمایندگان جدید بتوانند در سطح انتظار مردم عمل کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، سید حسن نصرالله گفت: محور سخن امشب من با شما درباره انتخابات مجلس نمایندگان است، البته درباره بخشی از ابعاد انتخابات، چون بخشهایی از انتخابات پس از مدتی مشخص میشود و بخشهایی هم نیاز به صبر و تامل بیشتر دارد، اما مسائلی هم وجود دارد که نیاز است امشب به آنها اشاره شود.
وی خاطر نشان کرد: روز جمعهای که گذشت مناسبتهای مختلفی را در پیش رو داشتیم، از یک سو پانزدهم مه مشغول برگزاری انتخابات بودیم، اما همین روز سالگرد روز فاجعه (نکبت) در فلسطین بود، روزی که تبعاتش را فلسطین، لبنان، سوریه، اردن، مصر و همه کشورهای منطقه میپردازند. همچنین پانزدهم مه سالروز توافقنامهای شوم است. چند روز دیگر یعنی بیست و پنجم مه نیز با روز مقاومت و آزادی روبرو هستیم. سالگرد شهادت فرمانده بزرگ جهادی یعنی سید مصطفی بدرالدین را هم در همین ایام داشتیم. برای روز بیست و پنجم مه به برخی از فعالیتهای رسانهای و مردمی اکتفا خواهیم کرد، اما تجمع مرکزی و واحدی را نخواهیم داشت، چون در این چند روز مزاحمتهایی برای شما ایجاد کرده ایم و نیازی نیست این کار تکرار شود، اما به خواست خدا ممکن است دو بار سخنان تلویزیونی داشته باشم به همین منظور بخشی از صحبت هایم را برای روز جمعه و بخش دیگر را برای روز ۲۵ مه میگذارم، اما سخن امشب من فقط درباره انتخابات پارلمانی است.
سید مقاومت در ادامه افزود: در موضوع انتخابات عنوان اول، تشکر و قدردانی است، تشکر از همه آنانی که در انتخابات حاضر شدند، به ویژه آنانی که رای خود را در حوزههای مختلف انتخاباتی به نام مقاومت، هم پیمانان و دوستان مقاومت به صندوق انداختند. تشکر از خانوادههای شهداء اعم از پدر، مادر، همسر، فرزندان، برادران و خواهران شهداء و به ویژه تشکر از مادران شهداء. ما در صفحات تلویزیون حضور گسترده، صادقانه و توام با محبت مادران شهداء را در تجمات انتخاباتی یا بر سر صندوقهای رای دیدیم. در واقع آنان نماینده روح و جان فرزندان و شهدایشان بودند.
دبیر کل حزب الله لبنان سپس گفت: از مجروحان تشکر ویژه داریم، تعداد قابل توجهی از مجروحان را بر سر صندوقهای رای مشاهده کردیم، کسانی که عضوی از بدنشان را از دست دادند یا به کلی یا از برخی از اجزای بدنشان فلج شدند، اما این مشکلات مانع نشد تا در انتخابات حاضر شوند، زیرا میدان انتخابات را بخشی از میدانی میدانند که در آن عضوی از بدنشان را از دست داده اند.
سید حسن نصرالله خاطر نشان کرد: از کهنسالانی تشکر میکنم که برخی از آنها با وجود شرایط نامساعدی که داشتند به صورت قابل توجه در انتخابات حاضر شدند. همچنین تشکر ویژهای از بیماران دارم، آنانی که بیماریشان مانع مشارکتشان نشد و خود را با ویلچر یا روشهای دیگر به صندوقهای رای رساندند تا نامزد مورد نظرشان را انتخاب کنند. تشکر ویژه دارم از علمای دین، شیوخ و طلاب علوم دینی که حضور خاصی بر سر صندوقها داشتند و با این شیوه سعی کردند در سایه مجادلاتی که در کشور وجود دارد پیام ویژهای داشته باشند.
سید مقاومت افزود: تشکر ویژه از همه دست اندرکاران انتخاباتی حزب الله، اعم از شعبه مرکزی یا شعبههای مناطق، شعبههایی که دهها هزار داوطلب در آنها در طول چند ماه فعال بودند و تلاش زیادی انجام دادند. در پایان از همه شما اعم از مردان و زنان به دلیل حضور گسترده و کم نظیر در انتخابات تشکر میکنم. اقدامی که تعبیری از بیداری، بصیرت و موضعگیری سیاسی قلبی و عقلی شماست، تلاشهایی که زبان از بیان آن عاجز است. همچنین در این زمینه باید از خداوند بزرگ تشکر کرد که این کشور و مقاومت را در سایه حمایت چنین مردمی قرار داد، مردمی که پاکترین و شریف ترینند.
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: همچنین باید تشکر ویژه داشته باشم از فرماندهان و مجاهدان مقاومت اسلامی که در روز یکشنبه، ۱۵ مه، به دو بخش تقسیم شدند تا گروهی آمادگی دفاعی خود را حفظ کنند و عدهای هم بر سر صندوقهای رای حاضر شوند و این روند پس از مدتی معکوس شود. یعنی روز یکشنبه مجاهدان مقاومت دو ماموریت هم زمان انجام دادند، وظیفه حمایت و نگهبانی با چشمان باز و انگشتان روی ماشه و هم زمان وظیفه مشارکت در انتخابات و میدان سیاسی جهت رای دادن به مقاومت.
وی سپس گفت: باید از تمام نهادهای رسمی مسئول در انتخابات تشکر کنم، از نظارت جناب ریاست جمهوری و کابینه نخست وزیر تا وزرای دست اندرکار در انتخابات، اعم از وزیران کشور، امور خارجه و دادگستری و ...، از ادارات و کارکنان مرتبط، از ارتش و نیروهای امنیتی، از قضات و ... از همه آنانی که روند مدیریت انتخابات را بر عهده داشتند، تشکر میکنم. به خواست خدا نتیجه این تلاشها هم خیر بود.
سید حسن نصرالله در ادامه سخنانش گفت: در موضوع فراکسیون وفای به مقاومت نیز وظیفه اخلاقی خود میدانم از دو برادر عزیزم یعنی دو نماینده سابق، آقای «نواف الموسوی» و «ولید سکریه» تشکر کنم که هر دو در دورههای مختلف بخشی از فراکسیون وفای به مقاومت بودند و در فعالیتهای این فراکسیون حضور ممتاز داشتند و انشاء الله از توانمندی آنان در عرصههای دیگر استفاده خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: جا دارد از برادرم، نماینده مجلس، «انور جمعه» تشکر کنم، هم به خاطر عضویت چند ساله اش در فراکسیون وفای به مقاومت و هم به دلیل تلاشهایش برای خدمت به مردم و مقاومت. جا دارد به نمایندگان جدیدی که توانستند خود را با این انتخابات به عضویت فراکسیون وفای به مقاومت در آورند خیر مقدم بگویم تا با حضور آنان فراکسیون وفای به مقاومت در خدمت به مردم، کشور و مقاومت، برای چهار سال آینده تکمیل شود. امیدوارم خداوند به آنان توفیق دهد و بتوانند در سطح امید و اعتماد این ملت شریف و باوفا عمل کنند.
دبیر کل حزب الله لبنان، در ادامه سخنانش گفت: نکته دوم، حضور گسترده در روز انتخابات مشابه با حضور باشکوه در تجمعات تبلیغاتی قبل از انتخابات در صور، نبطیه، ضاحیه و... بود. نتایجی که فهرستهای وفای به مقاومت، جنبش امل و فهرستهای حامی دیگر به دست آوردند پیامی واضح و قوی داشت و آن اینکه باید به موارد زیر تمسک جست، به مقاومت و سلاح مقاومت.
چون این مورد، اولین محور و عنوانی برای فهرستهای مذکور و نامزدهای حاضر در این فهرستها بود.
- به معادله طلایی یعنی ارتش، مردم و مقاومت
- به دولت عادل و توانمند
- به اصلاحات
- به آرامش داخلی
- به زندگی در کنار هم، شراکت، همکاری و اولویت حل بحرانهای اقتصادی، معیشتی و حوزه توسعه
اینها عناوین مشترکی بودند که موجب شدند تا این مردم برای آنها برسر صندوقهای رای حاضر شوند.
سید مقاومت تصریح کرد: این مردم در خصوص مقاومت و سلاح مقاومت، که از چالشهای مرکزی و از ماجراجوییهایی اساسی بود، پیام مهمی را بیان کردند، من به صراحت و با اطمینان میگویم که به خاطر دستاوردتان از شما تشکر میکنم. به این مردم وفادار میگویم، شما در برابر حملات واضحی که وجود داشت شبکه امنیت مطلوب سیاسی، پارلمانی و مردمی برای مقاومت و سلاح مقاومت، تامین کردید.
دبیر کل حزب الله لبنان گفت: این حضور پس از سه سال فشارهای مستقیم و روزانه اتفاق افتاد و حتی میتوان گفت این روند از هجوم، از قبل هم وجود داشت، اما از سال ۲۰۱۹ به صورت روزانه فشارهای رسانه ای، اعم از شبکههای تلویزیونی، شبکههای ماهوارهای بیشتر شد، پولهای کلانی در این زمینه هزینه شد، ارتش سایبری شکل گرفت، روزنامه و دیگر رسانهها فعال شدند، مقالات هفتصد دلاری نوشته شد تا شاهد هجمه هولناکی علیه مقاومت، هم پیمانان و دوستان مقاومت باشیم. فشارهای اقتصادی و مالی و بحران سازیها در بانکها و زندگی عمومی مردم بخشی از این فعالیت هاست، حتی (دیوید) شینکر، اعتراف کرده بود آمریکاییها این مسائل را مدیریت میکنند. انتظار دارم اظهار نظرهای شینکر مرور شود. در همین سه سال شاهد بزرگترین غارت و سرقت در تاریخ لبنان بودیم و آن هم سرقت داراییهای سپره گذاران است که بسیاری از بانکها، دولت آمریکا و دوستان آمریکا در لبنان در این زمینه نقش دارند. این اتفاقات موجب آزار و اذیت و گرسنگی صدها هزار خانواده لبنانی شد. مشکلات در حوزه برق، آب، بنزین و ... تنها بخشی از این موارد است که همه مردم را هدف قرار داده است. با وجود همه این فشارها و با وجود همه تهدیدها مبنی بر آینده مبهم برای کشور و مردم، که هدف ترساندن مردم بود، دیدیم که تلاش هایشان نتیجه بخش نبود.
سید حسن نصرالله افزود: حضور گسترده در سه تجمع انتخاباتی پاسخ مستحکمی بود، حضور باشکوه و حماسی در روز انتخابات پاسخ آن رفتارها بود. صفهای طولانی و ساعتها منتظر ماندن در صف انتخابات و در ادامه نتیجه به دست آمده در انتخابات نیز پاسخ آن رفتارها بود. فارغ از هدف کلی، یکی از اهداف، حزب الله بود، از یک سو سعی کردند تعداد نمایندگان حزب الله را کاهش دهند، اما به خواست خدا نه تنها نمایندگان در تعداد کم نشدند بلکه بیشتر هم شدند ضمن اینکه تعداد آرای به دست آمده هم بیشتر بود در شرایطی که سعی داشتند با کاهش آمار نمایندگان حزب الله و کاهش میزان آرای آنان، اهرمی در اختیار داشته باشند تا از کاهش استقبال مردم و کاهش آرای نامزدهای حزب الله بگویند. این اتفاق برای مقاومت، پیروزی بزرگی به شمار میآید و ما به ویژه با نگاه به شرایط رقابت ها، به این دستاورد افتخار میکنیم، زیرا سالهاست گروههایی در برابر ما چنین رقابتی را آغاز کرده اند و در این مسیر هم هزینههای زیادی شده است.
در پایان این بخش باید بگویم به اندازه کافی وفاداری کردید، خداوند به شما جزای خیر دهد و چهره شما را در دنیا و آخرت سفید گرداند.
دبیر کل حزب الله لبنان، در ادامه سخنانش گفت: نکته سوم، در خوانش نخست از ترکیب مجلس جدید (لبنان) میتوان گفت، مقاومت و هم پیمانان و دوستانش حضوری قوی و گسترده در مجلس دارند. نکته بعدی اینکه ما در برابر خود مجلسی داریم که متشکل از فراکسیونهای مختلف و با وزنهای پارلمانی متفاوت است، ضمن اینکه مجموعه قابل توجهی از نمایندگان مستقل نیز در این مجلس حضور دارند، نمایندگانی که در روزهای آینده مشخص خواهد شد که چه سمت و سویی خواهند داشت، زیرا ممکن است برخی از آنها به فراکسیونهای خاصی بپیوندند که این روند در شکل گیری مجلس اثرگذار است، اما نکته اساسی درباره ساختار این پارلمان این است که بر خلاف سالهای ۲۰۱۸، ۲۰۰۹ یا ۲۰۰۵، هیچ گروه سیاسی نمیتواند مدعی شود که اکثریت پارلمانی را در اختیار دارد که این یک اتفاق موضوعی و منصفانه است.
وی خاطر نشان کرد: غالبا شخصیتهای معروف و محترم هر گروه سیاسی به ویژه گروههای متخاصم و رقیب، چنین ادعاهایی ندارند، اما مردم هستند که میگویند فلان فراکسیون اقلیت، فلانی اکثریت و ... است. اما این بار اکثریتی در کار نیست؛ هیچ گروهی نمیتواند چنین ادعای کند؛ بلکه ما در برابر فراکسیون ها، گروههای سیاسی و نمایندگان جدید و مستقل قرار داریم که حتی ممکن است در آینده با به وجود آمدن تحولاتی، اکثریت و اقلیتی تشکیل شود.
سید مقاومت در ادامه گفت: به نظر میرسد مصلحت کشور و مردم لبنان در همین اتفاق بود، چرا؟ آنچه رخ داد موجب شد نه این گروه اکثریت داشته باشد و نه آن گروه به اکثریت دست یابد. برخی از گروههای سیاسی معتقد به اکثریت و اقلیت میگویند «اکثریت حکومت میکند و اقلیت در طیف اپوزیسیون ظاهر میشود». یعنی مثلا اگر ما اکثریت را به دست آوردیم، طرف مقابل ما در صف تحریم کابینه جای میگیرد یا اگر اکثریت را آنان به دست آورند، ما در صف تحریم کابینه جای میگیریم و کشور دستخوش سیاست حذف و انزوا میشود. به همین منظور معتقدم اکثریت ممکن است نتواند کاری انجام دهد و چهار سال آینده، میزان بحرانهای موجود در کشور، چه در حوزه مالی، اقتصادی، معیشتی، برق، دارو، غذا و ... همچنان حل نشده باقی بماند. ما این روند را تجربه کرده ایم. در سال ۲۰۰۵، در سال ۲۰۰۹ و در سال ۲۰۱۸ اکثریت داشتیم، نه ما و نه آنان نتوانستیم این بحرانها را حل کنیم و حتی بحرانها بیشتر هم شد. به همین علت میگوییم نبودن اکثریت منفعت دارد، زیرا اگر گروهی اکثریت نداشته باشد، یعنی همه گروهها در قبال کشور مسئولیت خواهند داشت، یعنی هیچ کسی حق ندارد از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. یعنی کسی حق ندارد بگوید ما در اقلیتیم، پس در خانه میمانیم و شاهد روند فعالیت اکثریت در دولت هستیم؛ اکثریتی که شب و روز تلاش میکند و مسئولیت و پیامدهای کارشان با خودشان است، حتی میگویند، چون دولت را از دست داده ایم در طیف اپوزیسیون هم جای نمیگیریم یا میگویند راحتترین کار این است که جای اپوزیسیون بنشینیم و فقط اعتراض کنیم و هشدار دهیم.
سید حسن نصرالله تصریح کرد: نتیجه انتخابات امروز به همه لبنانیها میگوید انتخاب شما روشن شد و باید از منتخبانتان بخواهید همکاری کنند، مسئولیت پذیر باشند و از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکنند، زیرا خروج از زیر بار مسئولیت، با هر بهانه و علتی که باشد، خیانت به امیدهای مردم است، چون آنان با امید به شما رای دادند تا بتوانید کشور را نجات دهید. حتی شما هم چنین وعدهای داده بودید. پس بدانید تخلف از مسئولیت پذیری، خیانت در امانت و دروغگویی است. به همین علت میگویم شاید این ترکیب مجلس که هیچ کس در آن اکثریت ندارد، به سود کشور باشد؛ زیرا همه باید وادار شوند که مسئولیت پذیر باشند.
سید حسن نصرالله همچنین افزود: نکته چهارم بر اساس آنچه که گفتیم موارد، زیرا را خواستارم:
- آرام کردن فضای مسموم و درگیریهای رسانه ای، چه از جانب ما یا از جانب دیگران.
انتخابات تمام شد و نتیجه نیز مشخص شد و فراکسیونها مشخص شده اند. فردا و پس فردا ممکن است گروهی به گروهی دیگر بپیوندد یا گروهی ائتلافی را ترک کند، اما به طور کلی نتیجه مشخص شد، اگر چه ممکن است اعتراضهایی مطرح شود، اما این اتفاقها نتیجه را چندان دستخوش تغییر نخواهد کرد.
سید مقاومت گفت: با پایان انتخابات چیزی که باید بگوییم این است که همه ما میخواهیم کشور آرام باشد. البته آرامش برخی در این نیست که کشور آرام باشد، زیرا چنین اتفاقی موجب میشود داد و فریاد، بدگوییها و ماجراجوییهای آنان پایان یابد. در شرایطی که چنین رفتارهایی منبع درآمد آنهاست. میخواهم بگویم جنجال و درگیری به نتیجه منتهی نمیشود، بلکه کشور را متشنج میکند و این روند در خدمت حل مشکلات موجود نیست. انتخابات چند روزی بخشی از مردم را به خود مشغول کرده بود. حال پناه بردن به تنش افروزی باز هم ممکن است سبب تحریک مردم و به خیابان آمدن آنان شود تا کشور بار دیگر مشغول موضوع هایی، چون امنیت، سوخت، دارو، غذا و ... شود. به ویژه اینکه امروز نه تنها لبنان، بلکه جهان با بحران رو به روست. امروز قیمت سوخت، گندم و مواد غذایی به علت جنگ در اوکراین و اقدام هند در ممنوعیت صادرات گندم، روند فزاینده دارد. این یک چالش واقعی است. اینکه برخی بر این باور باشند که مقاومت و حامیانش به علت این مشکلات خسته و تسلیم میشوند، نوعی توهم و خیال است.
- نکته بعدی اولویت دادن به پروندههایی است که در واقع، پیش از انتخابات مورد اهتمام مردم بود و امروز بیشتر مورد توجه آنهاست. مردم خواستار حل این مشکلات هستند.
- سومین خواسته اینکه این مشکلات حل نخواهد شد، مگر اینکه به دور از رقابت و جنجال، شاهد شراکت و همکاری باشیم. نمایندگان جدیدی وارد مجلس شدند که وابستگیهای گوناگونی دارند و حتی ممکن است در برخی از موضوعها با یکدیگر اختلاف دیدگاههایی داشته باشیم، اما به یقین، مسائل و مشترکاتی وجود دارد که در آنها اتفاق دیدگاه داشته باشیم. اگر شراکت و همکاری نباشد نتیجه کار خلاء سیاسی، تنش، هرج و مرج و ناکامی در کشور است.
- نکته پنجم اینکه تجربه، عبرت آموز است؛ هر کسی میتواند عملکرد خود، شامل عملکرد سیاسی، ائتلاف ها، انتخاب ها، اظهارات و اولویت هایش را مرور کند. یکی از دستاوردهای چنین تجربیاتی، افشای برخی از دروغ هاست. این سخن من برای این نیست که بخواهم بار دیگر به مسائل اختلافی بپردازم، بلکه برای ارزیابی اتفاقهای گذشته است، برخی دروغ و افترا را در پیش گرفته اند که سیاست زشتی است. شما هم عقیدهای داری، من هم عقیدهای دارم. پس نه من باید در پی افترا بستن به شما باشم و نه شما چنین کنید. اما یکی از دروغها این بود که حزب الله و اطرافیانش در پی تعطیل کردن انتخابات اند. این اتهام مدت زمان زیادی ادامه داشت. میگفتند: «در پی تعطیل یا تاخیر انتخابات و در ادامه، تمدید فعالیت مجلس نمایندگان هستند». این اتهام، غالبا تمام گروههای سیاسی همراه با ما را شامل میشد، اما بیشترین افتراها در این زمینه، برای جریان آزاد ملی لبنان بود و تا حد قابل توجهی نیز شامل حزب الله، امل و دیگر گروههای هم پیمان میشد. یعنی همه گروههای سیاسی هم پیمان ما، مشمول این اتهام بودند. در شرایطی که اراده جدی ما اجرای انتخابات بود و حتی ما در پی بهترین نوع انتخابات بودیم.
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: دروغ دیگری که سال هاست رواج دارد، این بود که انتخابات در سایه سلاح برگزار میشود و ممکن نیست در کشوری که سلاح مقاومت وجود دارد، بتوان انتخابات برگزار کرد. میگفتند «ممکن نیست مردم بتوانند به گزینههای مورد نظر خود رای دهند، چون با سلاح برخی از نمایندگان را بر مردم تحمیل میکنند». این دروغ در سال ۲۰۰۵ نیز بود، اما انتخابات برگزار شد و ما اکثریت را به دست گرفتیم. در سال ۲۰۰۹ نیز در سایه این سلاح، انتخابات برگزار شد و اکثریت با ما بود. در سال ۲۰۱۸ نیز انتخابات برگزار شد و گروه ما با چند نماینده بیشتر، اکثریت را در اختیار گرفت. ضمن اینکه طرف مقابل نیز فراکسیون قدرتمندی را در آن دوران داشت. در سال ۲۰۲۲ نیز سلاح مقاومت را مطرح کردند و گفتند: «این سلاح مانع انتخاب مردم است». اما باز هم نتیجه انتخابات نکته دیگری را روشن کرد و حتی خودشان هم از نتیجه به دست آمده راضی هستند. این رضایت برای چیست؟ برای انتخاباتی که در سایه سلاح برگزار شد. آیا وقت آن نشده است این دروغ پایان یابد؟ آیا این دروغگویان نباید خجالت بکشند؟
سید حسن نصرالله خاطر نشان کرد: سومین دروغ، دروغ درباره اشغالگری و مداخله ایران در لبنان است. در این انتخابات، تحرکات (دیوید) شنکر را دیده ایم. حضور سفیر آمریکا بر سر صندوقهای رای را دیده ایم. شاهد بودیم سفارت آمریکا برخی از فهرستهای انتخابات را تنظیم کرد. شاهد کمکهای دهها (میلیون) و حتی صدها میلیون دلاری آمریکا بوده ایم. فعالیت چشمگیر سفیر آمریکا را شاهد بوده ایم، شاید بتوان گفت سفارت عربستان فعالترین بخش در انتخابات لبنان بود و شهر به شهر میگشتند، نامزدها، فهرستها و اولویتها را مشخص میکردند، کمکهای مالی چشمگیری اختصاص میدادند. اما آیا سفیر ایران را در این مدت دیده اید؟ آیا کارمندی از سفارت ایران را دیده اید؟ چنین نبود، اما چگونه از اشغالگری ایران دم میزنید؟ از آن سو هم از پشت کردن مردم به محور مقاومت میگویند. چگونه مدعی اشغالگری ایران بر کشور لبنان هستید و در ارزیابی نتیجه انتخابات چنین میگویید؟
دبیر کل حزب الله لبنان، در ادامه سخنانش گفت: نکته ششم در موضوع انتخابات اینکه برخی از دوستان و حتی دشمنانی که پیگیر اخبار لبنانند ارزیابی اشتباهی از تحولات کشور دارند، در داخل هم گروهی با آنکه با شرایط کشور آگاهند، اما ارزیابیهای اشتباهی دارند، به همین دلیل مطالعات، تحلیلها، پیش بینیها و ارزیابی هایشان از نتیجه انتخابات هم اشتباه است. اشتباهشان این است که آمار رای دهندگان و تعداد نمایندگان را با هم آمیختند. یعنی مثلا یک فهرست ۱۵ نماینده، دیگری ۱۲ نماینده و سومی ۱۰ نماینده اش انتخاب شده اند، آنان بر همین اساس گفته اند آنکه ۱۵ کرسی را تصاحب کرده پایگاه مردمی بالاتری دارد در شرایطی که این ارزیابی برای لبنان نادرست است. همچنین این افراد اراده مردمی و تعداد نمایندگان را با هم قاطی کرده و گفته اند مثلا آنکه ۱۵ نامزدش پیروز شده است اراده مردمی با اوست. اینها باید بدانند نظام انتخاباتی لبنان و حتی نظام سیاسی کشور نظام قومی و طایفهای است، یعنی مجلس نمایندگان ۱۲۸ نماینده دارد که نیمی مسلمان و نیمی مسیحی اند، مسیحیها هم از مذاهب مختلف و مسلمانان هم از مذاهب مختلفند و هر مذهبی سهم خاصی دارد. بدتر اینکه، تقسیم حوزههای انتخابیه معیار علمی ندارد، این قانون در مقایسه با قوانین سابق شاید منصفانهتر باشد، اما اینگونه نیست که بگوییم قانونی کاملا منصفانه است، این مشکلی است که باید حل شود. مثلا منطقه بقاع دو استان دارد، یکی بعلبک الهرمل و دیگری بقاع. بعلبک الهرمل دو منطقه یعنی بعلبک و الهرمل دارد، اما این استان یک دایره انتخاباتی است، در مقابل بقاع متشکل از دو منطقه است و هر منطقهای یک دایره انتخاباتی است.
سید حسن نصرالله در ادامه افزود: حال باید گفت بر اساس کدام منطق علمی باید چنین باشد؟ این تقسیمها بر اساس عوامل طایفهای و مذهبی است. تا زمانی که چنین قانونی بر انتخابات حاکم است تعداد نامزدهای پیروز نه گویای اراده مردم است و نه گویای جایگاه آن نامزد و حزبش در آن منطقه، در نتیجه نمیتوانیم با استناد به این رخداد از حزب بزرگ یا کوچک در آن منطقه دم بزنیم. با این حساب برای تعیین محبوبیت یک حزب یا گروه نمیتوان به تعداد نمایندگانش در مجلس استناد کرد بلکه باید به تعداد آرایی که تصاحب میکند استناد نمود، تنها زمانی میتوانیم تعداد نمایندگان را دلیلی بر محبوبیت یک حزب یا گروه سیاسی بدانیم که شاهد باشیم کل لبنان یک حوزه انتخابیه باشد، محدودیت مذهبی و طایفهای برداشته شود، نحوه اجرای انتخابات بر اساس نظام تناسبی باشد، جوانان ۱۸ یا ۱۹ ساله که بخش قابل توجهی از جمعیت را تشکیل میدهند حق رای داشته باشند. در چنین شرایطی تعداد نمایندگان هر گروه سیاسی تعبیری از جایگاه و پایگاه مردمی آن حزب است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: چند روز پس از انتخابات، فردی که در بروز مشکلات اقتصادی و معیشتی و فقر مردم در سی سال گذشته بیشترین نقش را ایفا کرده و در این زمینهها بالاترین مسئولیتها را داشته است- البته شما هم او را میشناسید- این شخص که پیش از این از فرمان بالادستی هایش خارج شده بود، در انتخابات حضور یافت، از سوی برخی سفارتخانهها نیز حمایت میشد، برای تمام مناطق لبنان هم فهرستهای انتخاباتی مورد نظرش را فراهم ساخت، اما پس از اعلام نتیجه مشخص شد دو یا سه نماینده از او به مجلس راه یافته اند، چنین فردی میگوید مردم لبنان در این انتخابات مقاومت را کنار زده اند، وقاحتی بالاتر از این را کجا میتوان دید؟ تعداد آرای فهرست وفای به مقاومت و جنبش امل در بعلبک الهرمل و حوزه انتخابیه دوم جنوب، یعنی نبطیه، بنت جبیل، مرجعیون و حاصبیا و همچنین فهرست امل و وفای به مقاومت در زهرانی و روستای صیدا و صور بیش از نیم میلیون رای را به خود اختصاص داده است، حال تو با این میزان رای به اسم مردم لبنان سخن میگویی، اما نمایندگان فهرست ما که بیش از نیم میلیون رای آوردند نماینده مردم و برخاسته از اراده مردم نیستند؟
دبیر کل حزب الله لبنان خاطر نشان کرد: امیدواریم روزی شاهد قانون انتخابات عادلانه و منصفانه باشیم که بتواند به راستی تعبیری از انتخاب مردم باشد.
وی در ادامه گفت: نکته ششم به دوستانی که به هر دلیلی نتوانستند در این انتخابات پیروزی کسب کنند میگویم موضع درست همانی است که در بیانیهها و اظهاراتشان گفته اند، این افراد بدانند آنان مکمل جهاد ملی و سرنوشت کشورند. البته کرسی پارلمانی یکی از مراکز مبارزه است، اما این کرسی هر چهار سال یک بار توزیع میشود، با این حال باید بدانیم بقیه میدانها برای تلاش و خدمت به مردم و وطن باقی است و روند خدمت باید ادامه یابد. به همه این دوستان میگویم، ما و دیگر دوستانمان که در این انتخابات موفق شده اند در کنارشان هستیم و نمایندگانشان به شمار میآییم، انشاء الله در کنار هم به وطن و مردم خدمت خواهیم کرد.
سید حسن نصرالله سپس افزود: نکته اخیر خطاب به همه مردم است، به دور از اینکه ترکیب مجلس در روزهای آینده چگونه خواهد شد، زیرا در روزهای آینده انتخاب رئیس مجلس، نایب رئیس، اعضای دفتر رئیس مجلس، کمیسیونهای پارلمانی و ... در پیش است، پس از آن باید نامزد نخست وزیری برای تشکیل کابینه مشخص شود و به طور کلی در روزهای آتی مجلس فعالیتهای زیادی را بر عهده دارد در نتیجه نیاز به همکاری، نرمش و مدیریت برخی از مسائل است در غیر این صورت ممکن است شرایط سخت و وقت گیر شود.
دبیر کل حزب الله لبنان همچنین خاطر نشان کرد: از رسانه ها، از اصحاب رسانه، موسسات رسانهای به ویژه رسانههای عادل و منصف تشکر میکنم. چون رسانههای ظالم و افترا پراکن هم داشتیم، اما از رسانههای منصف تشکر میکنم. حتی از گروههای سرود و موسیقی تشکر میکنم.
سید مقاومت افزود: خطاب به مردم بگویم که ما به هر آنچه که وعده داده ایم عمل میکنیم، اینگونه نیست که با پایان انتخابات، وعدهها فراموش شود. روز گذشته با دوستانمان در حزب الله نشست داشتیم که در این نشست توافق شد تا به صورت بهتر و جدیتر از گذشته مهیا شویم. چه در دولت و نهادهای دولت حاضر باشیم یا به دلیل امکاناتی که خودمان داریم - یعنی مثل چهل سال گذشته - کم نخواهیم گذاشت، این قول به ویژه برای آنانی است که از خود و عزیزانشان مایه گذاشته و در عرصهها حاضر بوده اند. در پس از انتخابات شاهد کارناوالهای شادی بودیم، اما این حرکت اصلا سازماندهی شده نبود و نیاز به این شادیها هم نیست، تصمیمی هم برای برگزاری جشن نیست، اما جوانان که شور و احساسی دارند اگر میخواهند شادی کنند از اقدامات تحریک آفرین پرهیز کنند ما در کشور نیاز به آرامش داریم.
دبیر کل حزب الله لبنان همچنین در پایان افزود: اتفاق ناخوشایندی که رخ داد تیراندازی در جشنهای انتخاباتی بود، اگر ثابت شود افرادی از حزب الله در این کار مشارکت داشتند از حزب اخراج و حتی مجازات خواهند شد. ما بارها تاکید کرده ایم که بر اساس فتوای مراجع اقدام به شلیک گلوله کار حرامی است، چون سبب رعب و وحشت مردم میشود حتی سکوت در برابر چنین اقدامی حرام است. اتفاق دیگر واکنش بخشی از جوانان به بدگوییها و تندگوییهای دیگران بود که تجمع کردند و فریاد شیعه شیعه سر دادند، این حرکت نه مناسب حزب الله و امل است و نه مناسب شیعیان. اگر احساسات شما هم برانگیخته شد نیازی نیست شعاری سر دهید که میتواند سبب بروز بن بستهای مذهبی در کشور شود. این رفتار حتی میتواند به نام و اعتبار شیعه آسیب برساند به همین دلیل امیدوارم از این رفتارها و اینگونه شعارها، که از آن ماجراجوییهای مذهبی و قومی برداشت میشود، پرهیز شود.