۳۲۰ شیء تاریخی پارسال توسط مرمتگران حوزه مرمت اشیا در شهرهای شوش، هفت تپه و اهواز و موزه شهرستان ایذه مرمت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با اشاره به عملکرد این معاونت در ارتقای سطح کیفی ۲ موزه هفت تپه و شوش در پارسال افزود: در بخش ساماندهی اموال موزهها عملکردی که به سازمان ابلاغ شده پنج هزار شیء بود که به همت هیات امنای اموال حدود پنج هزار و ۷۵۰ شیء تاریخی ساماندهی شد.
احمدرضا حسینیبروجنی افزود : در حوزه بافتهای تاریخی، ۶ بافت تاریخی در خوزستان مصوب شد تا برای آنها طرح مطالعاتی آماده، و ضوابط ویژه بافتهای تاریخی و اختصاصی را ابلاغ کنیم که بافت تاریخی اهواز، آبادان، دزفول و شوشتر را در دستور کار قرار دادیم و مطالعات آن تکمیل و جلسات شورای فنی و وزارتخانه به زودی برگزار میشود.
حسینی بروجنی با بیان اینکه به این معاونت مکلف شده بود که ۸۰ کارگاه مرمتی را در قالب حفاظت اضطراری از بناهای تاریخی فعال کند گفت: به همت بخش خصوصی ۱۰۷ کارگاه مرمت مرمتی پارسال درخوزستان فعال شد و این نیز روند ادامه دارد.
وی با اشاره ابلاغ هشت عملکرد در حوزه ثبت آثار ناملموس بیان کرد: در این حوزه نیز با همت انجمن دوستداران میراث فرهنگی و کارشناسانان مربوطه ۲۹ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شد.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: در حوزه ثبت آثار منقول پنج اثر در خوزستان در دستور کار قرار گرفت که به همت کارشناسان حوزه میراث فرهنگی ۱۹ اثر از محوطههای چگاسفلی و محوطههای شهرستان ایذه ثبت شد.
وی افزود: در حوزه تعیین عرصه و حریم ۲عملکرد به معاونت ابلاغ شده بود و در این حوزه نیز به همت کارشناسان درون سازمانی هشت محوطه تاریخی تعیین عرصه و حریم شد که مشمول ضوابط قانونی حفاظت از محوطههای تاریخی خواهند شد.
وی افزود: پارسال حدود ۷۰ محوطه تاریخی در معرض خطر یا محوطههایی که عرصه و حریم آن مصوب شده بود را در خوزستان شناسایی کردیم و دارای تابلوی هشدار شدند که این امر سبب معرفی این محوطهها و عاملی بازدارنده برای تجاوز و حفاری غیر مجازاست.
معاون میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد:سه محوطه تاریخی شامل محوطه بیت مشحوت، بخشی از محوطه جوبجی رامهرمز و هفت بیرون اهواز به فراخور اعتبار ساماندهی موقت شدند.
حسینی بروجنی با اشاره به هشت پروژه پایگاههای ملی در خوزستان که موضوع نظارتی آنها با معاونت میراث فرهنگی است بیان کرد:۲ پروژه پایان یافته نمای موزه شوش و مطالعات هفت تپه وچغازنبیل پارسال انجام شد و سه کاوش و نجات بخشی در محوطههای تاریخی شوش و ایذه به پاسخ استعلامهایی که از سایر ارگانها میآید منتهی شد که به تعیین عرصه و حریم این محوطهها ختم میشود.
بیشتر بخوانید:ناپدید شدن برخی تپه های تاریخی دزفول
وی عملکرد صورت گرفته در پارسال را با همت کارشناسان حوزه میراث فرهنگی، انجمنها و دوستداران میراث فرهنگی قابل قبول و فراتر از انتظار وزارتخانه از معاونت میراث فرهنگی خوزستان ارزیابی کرد.