معاون میراث فرهنگی گفت: پس از گفتگو با مجلس، نمایندگان، امضاهای خود را درباره طرح «استفاده بهینه از آثار باستانی و گنجها» پس گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون میراث فرهنگی در مراسم روز جهانی موزه ها گفت: این جزء وظایف ذاتی نمایندگان مجلس است که طرح هایشان را به مجلس ارائه کنند، اما این طرح بدون مشورت با وزارت میراث فرهنگی بوده است.
علی دارابی افزود: با اینحال پس از انتشار بیانیه معاونت میراث فرهنگی و گفتگو با نمایندگان محترم، آنها امضاهای خود را پس گرفتند.
آقای دارابی گفت: چون قانونِ شرح وظایف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دستور کار دولت است و قرار است به مجلس برسد، منتظر میمانیم تا ببینیم آن لایحه این بحثها را چگونه تعیین تکلیف میکند.
معاون میراث فرهنگی در ادامه افزود: کاوش، اکتشاف و حفاری، طبق قانون، جرم و فقط در انحصار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و به صورت جدی در قانونی که نوشتهایم اآن را لحاظ کردیم.
دارابی همچنین درباره موضع این وزارتخانه در خصوص تبلیغ و فروش اشیاء تاریخی در پایگاههای اینترنتی، گفت: این تبلیغات و تبلیغ فلزیاب، از اساس ممنوع است و مبنای قانونی ندارد و این وزارتخانه با آن موافق نیست.
وی افزود: به همین علت با جدیت از مرجعیت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این زمینه صیانت میکنیم.
معاون میراث فرهنگی همچنین درباره موضوع حق کشف، با تأکید بر اینکه مقررات آن نیاز به بازنگری دارد، گفت: منظور این است اگر کسی به صورت اتفاقی مثلاً در عملیات عمرانی در جریان سدسازی به آثار تاریخی برخورد کرد مشمول حق کشف شود، نه اینکه افراد برنامه حفاری داشته باشند.
دارابی افزود: دستگاههای مختلفی از قوه قضائیه تا نیروی انتظامی و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و وزارت میراث فرهنگی در کمیته حق الکشف عضو هستند، بنابراین به آییننامه فرادستگاهی نیاز داریم.
معاون میراث فرهنگی گفت: این آییننامه نوشته شده است، اما با سایر دستگاهها درحال گفتگو هستیم تا به طرحی جامع برسیم و بر اساس آن عمل کنیم.