عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: با تصویب طرح اصلاح قانون استفاده بعضی دستگاهها از نماینده حقوقی در مجلس، دستگاههای دیگری هم به این قانون اضافه میشوند.
وی ادامه داد: پس از آنکه بررسی طرح اصلاح قانون استفاده بعضی از دستگاهها از نماینده حقوقی در این کمیته به اتمام برسد، گزارش آن در صحن کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مطرح میشود. همچنین پس از بررسی و تصویب طرح در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، گزارش نهایی آن برای بررسی در صحن مجلس به هیئت رئیسه ارائه خواهد شد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با تصویب این طرح در مجلس شاهد چه تغییرات مثبتی برای شرکتها و نهادها در بحث رسیدگی به دادرسی خواهیم بود، تصریح کرد: ما قبلاً قانونی درباره مجاز بودن دستگاهها و نهادهای دولتی برای استفاده از نماینده حقوقی به جای وکیل داشتیم که طرح اصلاح قانون استفاده بعضی از دستگاهها از نماینده حقوقی درصدد توسعه این مجوز است.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای مثال با تصویب این طرح، برخی از نهادها مانند بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید و برخی از شرکتها و نهادهای خصوصی هم به دایره قانون استفاده دستگاهها از نماینده حقوقی اضافه میشوند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایطی که این دستگاهها نماینده حقوقی دارند، نباید ملزم به گرفتن وکیل شوند. از سوی دیگر، نمایندگان حقوقی این شرکتها و نهادها اشراف کامل درباره پروندههای مطروحه این نهادها و شرکتها دارند و به خوبی میتوانند پرونده حقوقی را پیگیری کنند. البته با تصویب این طرح، نهادها و دستگاهها همچنان میتوانند از وکیل هم استفاده کنند، اما اگر بخواهند، میتوانند از کارمند و نماینده حقوقی خودشان هم استفاده کنند.
وی متذکر شد: مجلس یازدهم از زمانی که آغاز به کار کرده است، سیاست تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را در دستور کار خود قرار داده است.
نقدعلی بیان کرد: بر همین اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در مجلس تصویب شد و اخیراً مراحل نهایی آن نیز طی و برای اجرا ابلاغ شد. نمایندگان مجلس طرح اصلاح قانون استفاده بعضی از دستگاهها از نماینده حقوقی را هم به همین منظور مطرح کردند و مراحل بررسی و تصویب آن پیگیری می شود.