بنادر غرب استان هرمزگان با تخلیه و بارگیری ۸۷۵۲ TEU کانتینر یخچالی و صادرات بیش از ۴۳۷۶ TEU کانتینر جایگاه نخست را در صادرات کانتینرهای یخچالی در کشور به خود اختصاص دادهاند.
بنادر غرب این استان با تخلیه ۸۷۶۲ خودرو، جایگاه اول را در ترانزیت خودرو در میان بنادر کشور دارند و با جابجایی خودروهایی که از امارات عربی متحده وارد کشور میشود و به عراق، افغانستان و کشورهای آسیای میانه (ترکمنستان و ازبکستان) منتقل میشود، از سال ۱۳۹۷ رکورددار ترانزیت خودرو در کشور بودهاند.
کالاهای نفتی و غیر نفتی نیز با تخلیه و بارگیری ۷۷۴ هزار و ۱۸۰ تن و افزایش ۲۴ درصدی جایگاه پنجم را در میان بنادر کشور در تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی به خود اختصاص دادند. این در حالی است که بنادر این بخش از استان هرمزگان با تخلیه و بارگیری ۲۸۴ هزار و ۸۴۷ تن کالای غیرنفتی با افزایش ۲۸ درصدی، جایگاه هفتم را کسب کردند.
در زمینه صادرات نفتی و غیرنفتی هم بنادر غرب استان هرمزگان با صادراتی بالغ بر ۵۰۳ هزار و ۵۲۲ تن، با ۳۶ درصد افزایش، به جایگاه چهارم در زمینه صادرات نفتی و غیرنفتی رسیدند. این در حالی است که این بنادر در زمینه صادرات غیرنفتی با صادراتی بیش از ۱۶۰ هزار و ۵۶۷ تن، با رشد ۱۶ درصدی، به کسب جایگاه ششم بنادر کشور نائل شدند.
در حوزه کاپوتاژ (کران بری) فرآوردههای غیرنفتی نیز بنادر غرب استان هرمزگان با بیش از ۱۰۲ هزار و ۲۰۹ تن، ۷۲ درصد افزایش داشته است.
در زمینه تخلیه و بارگیری در بنادر تابعه غرب هرمزگان، بندر آفتاب ۵۴ درصد، بندر چارک ۸ درصد، بندر سیری ۴۳ درصد، بندر لاوان ۲۵۹ درصد و بنادر شیو، پارسیان، ابوموسی و نخیلو ۱۰۰ درصد افزایش داشته اند.
براساس این گزارش ۷۱ هزار تن مواد معدنی بسته بندی و فله در فروردین امسال از بنادر غرب استان هرمزگان صادر شده است. همچنین در این بندر جابجایی مسافر داخلی با حجم ۱۵۷ هزارو ۷۴۶ نفر، ۳۵۷ درصد و صدور گواهینامه شناورهای کوچک ۵۳ درصد افزایش داشته است.