مدیر باغبانی جهادکشاورزی زنجان هشدار داد: مسمومیت با قارچهای طبیعی را جدی بگیرید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان؛ مدیر باغبانی جهادکشاورزی زنجان نسبت به افزایش مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچهای سمی در فصل بهار هشدار داد.
یوسفیپور افزود: با اشاره به شروع رشد قارچهای محلی و طبیعی، از مردم خواست از چیدن، خریدن و مصرف قارچهای روییده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز کنند.
وی گفت: امکان تشخیص قارچ سمی و قارچ خوراکی برای مردم وجود ندارد و اغلب مردم با حضور در دامان طبیعت و مشاهده این نوع ماده تصور میکنند که مصرف آنها هیچ نوع عارضهای ندارد.
وی افزود: در بهار سال ۹۷ و ۹۸ به علت مسمومیتهای ناشی از برداشت و مصرف قارچهای وحشی از عرصههای مرتعی و جنگلی 169 نفر را در استان زنجان راهی بیمارستان کرد.
یوسفیپور گفت: یکی از عواملی که میتوانست تا حدودی از وقوع این مسمومیتها و مرگ برخی از هموطنان پیشگیری کند، اطلاعرسانی و ارائه هشدارهای لازم به مصرفکنندگان است.
طبق مطالعات انجام گرفته، پنج هزار نوع قارچ در دنیا شناسایی شده که از این تعداد 100 نوع آن دارای سم کشنده هستند.
بطور معمول مصرف قارچ سمی تا بروز علائم آن 6 تا 10 ساعت و شروع علایم شدید مسمومیت نیز 24 تا 48 ساعت بطول می کشد و در این میان اقدامات درمانی بهنگام تاثیر بسزایی دارد.
استفراغ ، درگیری کبدی ،دردهای گوارشی آن هم درساعتهای اولیه ،علائم اصلی افرادی است که از قارچهای سمی استفاده کرده اند .
زردی پوست علائم حاد و سرگیجه در هنگام راه رفتن و اختلال در بینایی از جمله دیگر علائم مسمومیت با قارچ های سمی است.