پس از پاسخ قاطع سران اتحادیه اروپا و تهدید دولت انگلیس وزیر خارجه اين کشور با گفت لندن بدون تغییر در توافق خواهان اصلاحاتی محدود و حذف برخی بروکراسیها ست.
لیز تراس در پارلمان انگلیس گفت: لایحهای که دولت در نظر دارد ارائه کند طبق قوانین بین المللی قانونی خواهد بود و توافق را لغو نمیکند، اما تغییرات محدودی مانند آزاد کردن جابجایی کالاهای ساخت بریتانیا از "بوروکراسی غیر ضروری" و موانع نظارتی ایجاد میکند.
عقب نشینی لندن، اما نتوانست مقامات این اتحادیه را به تمکین خواست لندن وادارد و مقامات این اتحادیه تاکید کردند هر گونه تغییردر توافق انجام شده را نمیپذیرند و حاضر نیستند پرونده برگزیت را دوباره بگشایند.
دولت بوریس جانسون در سال ۲۰۱۹ در توافق جدایی از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت موافقت کرد نحوه ورود کالاها از بقیه بریتانیا به ایرلند شمالی با نظارت اتحادیه اروپا انجام شود.
همان زمان شمار زیادی از مخالفان گفتند این توافق حاکمیت ملی بریتانیا را نقض میکند و عملا ایرلند شمالی را که به همراه انگلیس، اسکاتلند و ولز، بریتانیا یا انگلستان را تشکیل میدهند از بدنه سرزمین اصلی جدا میکند.
حزب سلطنت طلب دی یو پی که خواهان ادامه سلطه انگلیس بر ایرلند شمالی است به شدت با این طرح مخالف است و اکنون که در انتخابات اخیر در ایرلند شمالی که اصلیترین حزب رقیب انان یعنی شین فن که هوادار جمهوری و پیوستن ایرلند شمالی به جمهوری ایرلند اند پیروز شده اند حزب سلطنت طلب مانع از تشکیل دولت محلی شده و این منطقه را دچار بن بست سیاسی کرده است.
سران حزب سلطنت طلب دی یو پی میگویند تنها زمانی حاضرند در تشکیل دولت محلی مشارکت کنند که توافق با اتحادیه اروپا اصلاح شود، آنان میگویند بر اساس این توافق، با ایرلند شمالی متفاوت از بقیه بریتانیا رفتار میشود. اتحادیه اروپا، اما این درخواست انگلیس را به شدت رد کرده است.
سفر دیروز بوریس جانسون به ایرلند شمالی و گفتگو با سران احزاب در این منطقه هم نتوانست به بن بست سیاسی در این منطقه پایان دهد.
همزمان با بالا گرفتن تنشها در انگلیس بر سر ایرلند شمالی سایمون کاونی، وزیر امور خارجه جمهوری ایرلند، با رد هر گونه تغییردر توافق برگزیت گفت: اقدام یکجانبه بریتانیا "به اعتماد آسیب میزند".
ایرلند شمالی تنها راه زمینی انگلیس با اتحادیه اروپاست، اما بر اساس پیمانی که پس از سالها جنگ و خونریزی در جزیره ایرلند روی داد دو طرف توافق کردند مرزی میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی نباشد و اکنون دولت انگلیس و اتحادیه اروپا نمیتوانند میان دو ایرلند مرز ایجاد کنند بر همین اساس مرز گمرکی ابهای میان انگلیس و ایرلند شمالی در نظر گرفته شده است که خشم هواداران حزب سلطنت طلب یاهوادار اتحاد ایرلند شمالی با انگلیس را برانگیخته است. انان میگویند نمیتوان پذیرفت که اتحادیه اروپا درون کشور ما مرز بگذارد.