معاون وزیر بهداشت: تحقق شعار سال مقام معظم رهبری از مهمترین اولویتهای وزارت بهداشت است.
دکتر یونس پناهی با بیان اینکه رسیدن به شعار امسال که بسیار سرنوشت ساز است تصریح کرد: با ارتقا و افزایش شرکتهای دانش بنیان در خصوص رفع نیازهای کشور در حوزه سلامت مانند دارو، فرآوردههای دارویی و تجهیزات پزشکی، گامهای بزرگی برداشته شود.
وی افزود: باید تحقیقات و پژوهشها در دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارتقا یابد و برای رسیدن به این هدف مهم، سه اصل اعتماد به قشر جوان و پژوهشگر، انتخاب طرحهای تحقیقاتی بر اساس استنادهای علمی و استفاده از ظرفیتهای دانشگاههای علوم پایه و مهندسی و رفع موانع تولید و نیز ایجاد ظرفیت جهت سرمایه گذاری بخش خصوصی در تحقیقات و فن آوری در دستور کار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گیرد.
معاون وزیر بهداشت گفت: باید درصد قابل توجهی از تحقیقات کشور را از درون شرکتهای دانش بنیان پیش برد، زیرا دانشگاهها علاوه بر دانش و نخبگان توانمند از زیرساختهای مطلوبی برای انجام مطالعات و طرحهای تحقیقاتی که نیاز مردم را در حوزه سلامت مرتفع میسازد، بهرهمند هستند.
دکتر پناهی تصریح کرد: دانشگاههای علوم پزشکی، علوم پایه و مهندسی، برای رسیدن به محصولات دانش بنیان باید در کنار هم قرار بگیرند و از ظرفیتهای یکدیگر برای پیشبرد اهداف استفاده کنند.
وی افزود: مسائل اساسی حوزه سلامت را در ۱۲ گروه تقسیم بندی کردیم و تمامی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی را به کار گرفته شدند تا مسائل بنیادی این حوزه با نظر کارشناسان از سراسر رسیدگی شود.
پناهی با اشاره به اینکه بر ایده پردازی و خلق ارزش در حوزه سلامت بها میدهیم تصریح کرد: ارتقا کمی و کیفی مقالات دغدغه همیشگی وزارت بهداشت است با این وجود مقاله نباید هدف اصلی ما باشد بلکه باید وسیلهای برای تحقق اهداف و برنامههای سلامت کشور باشند. در همین راستا تحقیقات پاسخگو و مسئله محور در اولویت کارهای وزارتخانه و معاونت است.
وی با اشاره به کارگروه راهکارهای استفاده از ظرفیت موسسه نیماد در توسعه تحقیقات و فناوری مسئله محور، افزود: طبق دستور وزیر بهداشت ساختار موسسه نیماد را به نحوی قرار دادیم تا همه دانشگاههای مختلف بتوانند از ظرفیت آن بهره برداری کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت اثرگذاری طرحهای تحقیقاتی، گفت: برای یافتن راهکارهایی برای افزایش اثرگذاری طرحهای تحقیقاتی کارگروهی ایجاد کردیم تا تحقیقات را به سمت حل مشکلات جامعه هدایت کنیم.
وی گفتک راههای توسعه و ارتقای تحقیقات و فناوری در حوزه دانشجویی هم یکی از نکات اساسی و مورد تاکید است، زیرا ظرفیت دانشجویی بسیار بالاست. توجه وزارت بهداشت بر استفاده از توان جوانان چراغ راه ما در این مسیر خواهد بود.
پناهی با اشاره به راهکارهای مدیریت و تخصیص بهینه منابع مالی تحقیقات و فناوری سلامت، گفت: اخیرا منابع تحقیقات و فناوری در دانشگاههای علوم پزشکی متمرکز شده است و مراکز تحقیقاتی ما بودجه مستقل نمیگیرند یافتن راههای تخصیص بهینه منابع مالی را به چند دانشگاه سپردیم تا روشهای اجرایی و موثر فناوری سلامت را پیدا کنند.
وی افزود: به دانشگاههای علوم پزشکی متناسب با توانمندی هایشان ماموریتهای در حوزه سلامت سپرده شده تا آخر سال هر دانشگاه حداقل راهکاری برای رفع یکی از مشکلات سلامت کشور را بر پایه تولید و دانش بنیان و اشتغال آفرین ارائه کنند.