رئیس صندوق توسعه ملی از تغییر فعالیت صندوق توسعه ملی خبرداد و گفت: به زودی سبدگردانی در بورس را آغاز میکنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی در حاشیه همایش صندوق ثروت ملی و عدالت بین نسلی با ابراز گلایه از برداشت دولت از منابع صندوق گفت:در ۱۰ سال گذشته حدود ۶۵ درصد از سوی دولتها برداشته شده است که برداشت بی بازگشت بوده است.
وی افزود: مشخص نیست این منابع تا چند سال باید در اختیار دولت باشد و چه زمانی باز میگرداند.
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: تلاش میکنیم در دهه دوم فعالیت صندوق، صندوق توسع ملی از یک نهاد اقتصادی منفعل که دیگران برای آن تصمیم میگرفتند به یک نهاد اقتصادی فعال تبدیل شود و در نرخ رشد اقتصادی کشور نقش ایجاد کند و منابع خود را در بخشهای مختلف نه به شکل تسهیلات بلکه به صورت سرمایه گذاری در حوزه اقتصاد به مشارکت بگیرد.
وی افزود: تلاش میکنیم صندوق در بهترین پروژههایی که منجر به رشد بالا و منجر به بازگشت همراه با ریسک پایین منابع صندوق میشوند، سرمایه گذاری کند. وی افزود:رشد اقتصادی نیاز به گردش منابع دارد و از این به بعد خودمان در پروژهها سرمایه گذاری میکنیم و در بازار بورس حضور میکنیم.
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: منابع را در اختیار کسانی قرار نمیدهیم که بعدا با التماس پس بگیریم و آنها به بهانه تغییر قیمت ارز استمهال کنند.
غضنفری در ادامه گفت: در دولت دوازدهم شورای عالی امنیت ملی مصوبهای داشت که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق وارد صندوق تثبیت بازار سرمایه شود، اما با کمال تاسف مانند سایر مصوباتی از این دست فکر شده نیست و توجهی به موجودی صندوق ندارد به صندوق تحمیل شد و ارز صندوق را به ریال تبدیل کردند؛ کار شکست خوردهای که قبلا انجام شده بود و موجب ۷ میلیارد دلار کاهش منابع صندوق شده بود توسط بانک مرکزی آن زمان تکرار شد. بطوریکه منابع ارزی به ریال تبدیل شد و به صندوق تثبیت پرداخت شد. اما از زمانی که ما صندوق را در دست گرفتیم منابع ارزی را وارد نکردیم و از منابع ریالی استفاده کردیم.
غضنفری گفت: در حال حاضر ۵ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت داده ایم.
وی گفت:شیوه حکمرانی در صندوق توسعه ملی خلل و ناکارآمدی بسیاری دارد بطوریکه ترکیب هیئت امنا و اختیارات هیات عامل، نحوه درآمدزایی و مصارف اسراف دارد.
غضنفری گفت:در حوزه دانش بنیان به صورت سیاست فعالانه میخواهیم نقش داشته باشیم نه منفعل.
وی ادامه داد:ما دفتر ارتباط با دانش بنیانها را تشکیل داده ایم تا در پروژههای مختلف دانش بنیان سرمایه گذری کند؛ و برای دفاتری که آینده بهتری دارند، سرمایه گذاری کنیم.
با ساختار فعلی حکمرانی، هیئت عامل نقش موثری نداریم. ما برای کوچکتریم کارها باید به هیئت امنا مراجعه کنیم یا مجلس تصمیم بگیرد و یا دولت موافقت کند.
غضنفری تاکید کرد: اگر نفت بیشتری فروخته شد منابع مازادبه صندوق بیاید و برای نسلهای بعدی حفظ شود.
وی افزود:برخی اطلاعات صندوق را محرماه و سری کرده اند که اشتباه است چرا که مردم در جریان اتفاقات داخل صندوق نیستند.
غضنفری تاکید کرد: از دولت و سران سه قوه خواهش میکنیم از اصل منابع ما برداشت نکنند. ما ۱۳۶ میلیارد دلار پول داشتیم که به تدریج برداشت کردند و در حال حاضر نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار رسیده است.