مدیرکل بیمه سلامت همدان گفت: در یک هفته گذشته ۳۶ هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند.
مدیرکل بیمه سلامت همدان گفت: در مجموع ۶۲۵ میلیارد تومان تعهدات سال ۱۴۰۰ بیمه سلامت به مراکز درمانی بود که خوشبختانه امروز تسویه شده است.
نیاستی با اشاره به استقرار نسخهنویسی الکترونیک در راستای اجرای طرح پرونده الکترونیک، گفت: این طرح اوایل سال ۹۸ همزمان با سایر استانها در همدان آغاز شد، اما با مشکلات زیرساختها و سختافزارها مواجه بود که در سال ۱۴۰۰ رفع شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان تسریع در انتقال دادهها و رصد دادهها و نیز صرفهجویی در مصرف کاغذ را از مزیتهای طرح نسخهنویسی الکترونیک برشمرد و افزود: ممکن بود قبل از اجرای طرح با بسیاری از خدمات غیرقانونی و بیرویه درمانی مواجه باشیم، اما امروز جلوی سو استفادهها گرفته شده و با کاهش تقاضاهای القایی نیز همراه بوده است.
نیاستی با اشاره به اینکه در حال حاضر نسبت به خدمات سرپایی ۷۰ درصد و خدمات بستری ۹۰ درصد حق بیمه درمانی از سوی بیمه سلامت پرداخت میشود و فرانشیز در بخش بستری ۱۰ درصد و در بخش سرپایی ۳۰ درصد است تصریح کرد: بیمه سلامت ۹۰ درصد هزینه درمان سرپایی بیماران خاص و صعبالعلاج، شیمیدرمانی و نازایی را پرداخت میکند.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با تاکید به اینکه بیماران خاص، صعبالعلاج، شیمیدرمانی و نازایی لازم نیست نظام ارجاع را رعایت کنند و مستقیما میتوانند از خدمات پزشک متخصص و فوق تخصص بهرهمند شوند گفت: در حال حاضر به ۲ هزار و ۲۲۰ بیمار خاص زیرپوشش بیمه سلامت است.
وی از ارائه خدمات به یک هزار و ۲۱۷ بیمار ام اس، ۴۸۶ بیمار دیالیزی، ۲۶۶ بیمار پیوند کلیه، ۱۶۷ بیمار مبتلا به هموفیلی و ۷۹ بیمار تالاسمی خبر داد و افزود: امسال ۷۹۱ موسسه و پزشک با بیمه سلامت استان قرارداد منعقد کردند که خوشبختانه در دو سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
نیاستی گفت: ۱۶۵ پزشک عمومی، ۱۸۷ پزشک متخصص، ۱۷ پزشک فوق تخصص، ۱۱ دندانپزشک، ۲۱۵ داروخانه، ۵۳ آزمایشگاه، ۵۰ مرکز توانبخشی، ۳۴ درمانگاه تخصصی، ۳۰ درمانگاه خصوصی و مرکز خیریه و ۱۹ بیمارستان در استان با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند.
وی با اشاره به اجرای نظام ارجاع در صندوق بیمه همگانی و پوشش صد درصدی افراد بدون هرگونه بیمه درمانی افزود: هدف از اجرای طرح نظام ارجاع این است تا تمام افرادی که بدون بیمه درمانی، شناسایی و زیرپوشش بیمه سلامت قرار گیرند که جزو تکالیف مجموعه ما است.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به شناسایی ۲۵۸ هزار نفر جمعیت بدون بیمه درمانی در استان افزود: در حال حاضر ۱۵۳ هزار و ۶۴۴ نفر از این افراد به یک پزشک منتسب شدند و دارای پزشک خانواده هستند.
نیاستی با بیان اینکه در هفته سلامت، ۳۶ هزار نفر از افراد دهک یک تا سه درآمدی جامعه که فاقد بیمه بودند زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند، تصریح کرد: در حال حاضر مراجعه این افراد به دفاتر پیشخوان و تکمیل اطلاعات در ارائه خدمات بهتر لازم ضروری است.
وی گفت: هدف ما این است ۲۵۷ هزار نفر بدون بیمه درمانی در استان به پزشک خانواده منتسب شوند و ویزیت پایه صورت گیرد که البته از لحاظ دو بیماری «دیابت» و «فشار خون» بررسی میشوند تا به موقع درمان شوند.
نیاستی با بیان اینکه هر فردی میتواند با مراجعه به سامانه www.bimehsalamatiranian.ir و شمارهگیری کد دستوری * ۱۶۶۶ # از انتخاب پزشک خانواده خود مطلع شود گفت: دهک یک تا سه درآمدی جامعه معادل دو برابر یارانه که در گذشته به افراد داده میشد یعنی ۹۲ هزار تومان از طریق بیمه سلامت یارانه دریافت میکنند و پرداختی آنها صفر است.
وی افزود: در این طرح دهک چهارم ۱۰ درصد، دهک پنجم ۲۵ درصد و دهک ششم و هفتم ۵۰ درصد حق فرانشیز را از جیب خود پرداخت میکنند.
مدیرکل بیمه سلامت همدان با اشاره به اینکه بیمه سلامت از ابتدای سال در راستای حمایت از جوانی جمعیت، مکلف به ارائه تمام خدمات نازایی در مراکز دولتی و خصوصی شده است گفت: افرادی که به مراکز دارای پروانه فعالیت پزشکی در حوزه نازایی و باروری مراجعه کنند ۹۰ درصد هزینههای مصوب دولتی برای آنها پرداخت خواهد شد با وجود اینکه این خدمات سرپایی است و بستری نیست.
نیاستی حق فرانشیز این افراد را در مراکز دولتی و غیردولتی ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: اگر افراد به مراکز خیریه و یا عمومی غیردولتی مراجعه کنند ۹۰ درصد هزینه تعرفه خیریه و غیردولتی نیز برای درمان آنها پرداخت میشود.
در استان همدان ۹۶۵ هزار و ۱۴۳ نفر بیمه شده قطعی زیر نظر اداره کل بیمه سلامت هستند که تقریبا جمعیتی معادل ۵۷ درصد را شامل میشود.