معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: آرامشی که امروز در سلامتی جامعه دیده میشود، مدیون برنامهریزی دقیق و علمی در حوزه وزارت بهداشت است.
وی ادامه داد: کارایی و بهرهوری سازمان در موازات با نقش پررنگ برنامهریزی اتفاق میافتد که اگر در همین راستا پایش و نظارت بر عملکرد صورت نگیرد، اثربخشی در تعالی سازمان نمود نخواهد داشت.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: مدیران وزارت بهداشت باید به این نکته توجه کنند که زنجیره تعالی سازمانی در برنامهریزی، اجرا، پایش و نظارت و درنهایت اثربخشی خلاصه میشود.
دکتر رحیمی افزود: نظام سلامت یکی از بزرگترین حکمرانیها در حوزه اجتماعی است چراکه هیچ دولت موفقی را نمیتوانید پیدا کنید که توجه ویژه به حوزه سلامت نداشته باشد، زیرا یکی از مصادیق امنیت در کشور، حوزه سلامت است.
وی ادامه داد: در نظام سلامت اگر با برنامهریزی و جهتدهی به سیاستهای سلامت گام برداشته نشود، به طور قطع سلامتی جامعه با مشکل مواجه خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: در مدیریت نظام سلامت باید شفاف، ساده و روان صحبت کرد و هوشمندی تیمهای مدیریت را در همه ابعاد مختلف سازمانی قرار داد تا موضوع برنامهریزی به بهترین شکل ممکن پیادهسازی شود.
دکتر رحیمی با اشاره به اهمیت نظارت و پایش عملکرد در مدیریت نوین افزود: حلقه مفقوده در نظام مدیریتی نوین ما، نظارت و پایش عملکرد است که به نظر میرسد بهدرستی رعایت نمیشود و باید به این مهم توجه ویژهای کرد.
وی با تأکید بر اجرای کامل نظام دیدهبانی در وزارت بهداشت ادامه داد: نظام دیدهبانی در تصمیمگیریها، پایش ها، نظارتها، عملکرد و برنامهریزی نقش بسزایی دارد و اگر بتوانیم این مهم را در سیستم خود به اجرا دربیاوریم، نتایج چشمگیر آن تمام جامعه را منتفع خواهد کرد.
تقویت ساختار نظام برنامهریزی وزارت بهداشت با جدیت پیگیری میشود
دکتر سعید گودرزی سرپرست دفتر برنامه ریزی و نظارت راهبردی نیز در این همایش بابیان اینکه نظام برنامهریزی وزارت بهداشت نیازمند تغییر و تقویت است، گفت: با توجه به اینکه حوزه برنامهریزی یکی از اصلیترین و پایه پیشرفت، رشد و تعالی شاخصهای سلامت در وزارت بهداشت است، باید به آن توجه ویژهای شود.
وی با بیان اینکه طرح عدالت و تعالی نظام سلامت یکی از باارزشترین طرحهایی است که در بدنه وزارت بهداشت با تأکید وزیر بهداشت کلید خورده است، افزود: در این طرح با بررسی ساختار وزارت بهداشت و ابعاد مختلف اجرایی آن بنا شده است که با طبقهبندی همه برنامههای حوزه سلامت در وزارت بهداشت، برنامههای اولویتدار در راستای تحقق شعار این طرح عملی شود.
سرپرست دفتر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ادامه داد: با طبقهبندی برنامههای حوزه سلامت و با دیدگاه اولویت در اجرا، درمیان مدت باعث رشد و تعالی سازمانی و بنیادی کل وزارت بهداشت خواهیم بود.
دکتر گودرزی همچنین بابیان اینکه کنترل و پایش از ارکان اصلی اجرا در همه طرحهاست، گفت: تا زمانی که طرحی در حال اجرا است مورد ارزیابی و پایش دورهای قرار ندهیم، زیرا خروجی مناسبی هم نخواهیم داشت و میتوان گفت ریشه اصلی تحقق همه طرحها در اجرا، نظارت و پایش مستمر و دورهای است که باید به این مهم توجه ویژهای داشت.