خواص سیر به قدری زیاد است که با دانستن فواید آن شاید خود را مجبور به استفاده از آن در هر وعده غذایی بکنید، اما در برخی موارد هم باید در مصرف سیر احتیاط کنید.
امروزه نیز بسیاری از پزشکان و متخصصان طب سنتی مردم را به مصرف این گیاه پرخاصیت تشویق میکنند تا همه بتوانند از خواص بی نظیر سیر بهره ببرند.
ارزش غذایی سیر
سیر حاوی ویتامینهایی مانند ویتامین ث، ویتامین ب ۶، مواد معدنی ضروری مانند فسفر، منگنز، روی، کلسیم، آهن و تیامین، اسید پانتوتنیک، کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین است.
سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی به طور سنتی برای پوشاندن زخمها در زمان جنگ استفاده میشد همچنین سرشار از مواد معدنی کمیاب مانند ید، کلر، گوگرد و آلیسین است.
سیر برای درمان بسیاری از مشکلات تجویز میشود، مشکلاتی مثل:
کم کالری و ضد چاقی
مهم نیست که چقدر پیشنهاد در مورد چگونگی جلوگیری از مصرف کالری در غذا میشنوید، اما کالریها همچنان نقش مهمی در متابولیسم بدن دارند و بدون مصرف آنها انرژی کافی برای انجام فعالیتهای روزمره دریافت نمیکنید. با این حال، کالری موجود در سیر به میزان مناسب است، بدون اینکه باعث افزایش نامناسب وزن شود.
تقویت کننده ایمنی
مطالعات نشان میدهد یکی از فواید خوردن سیر تازه به افراد کمک میکند سیستم ایمنی بدنشان بهبود یابد. به همین دلیل هر زمان که احساس ضعف کردید و به تقویت ایمنی نیاز دارید، سیر بخورید تا یک لایه محافظ برای سیستم ایمنی بدن خود داشته باشید.
درمان طبیعی سرماخوردگی
سیر یک تقویت کننده ایمنی طبیعی است و برای درمان سرماخوردگی عالی میباشد. سرماخوردگی یا آنفولانزا یکی از بیماریهای شایع است که نیاز به درمان خاصی ندارد. با این حال، با خوردن سیر بهطور مرتب در هنگام سرماخوردگی میتوانید به تسریع روند بهبودی و کوتاه شدن زمان استراحت کمک کنید.
کاهش فشار خون
تعداد افراد مبتلا به فشار خون بالا روز به روز در حال افزایش است و به همین دلیل فشار خون یکی از بزرگترین عوامل مرگ و میر جهان بشمار میرود، اما میتوان از آن جلوگیری کرد. مصرف منظم سیر تازه میتواند به شما در کاهش سطح فشار خون کمک کند و سیستم قلبی عروقی را بهبود بخشد.
جلوگیری از سکته مغزی و حمله قلبی
بدترین بیماری که ممکن است به دلیل فشار خون بالا ایجاد شود، حمله قلبی بر اثر انسداد شریان قلب و سکته مغزی بر اثر انسداد شریان مغزی است پس با مصرف منظم سیر تازه میتوانید از بروز چنین شرایطی جلوگیری کنید.
کاهش کلسترول
برخی مطالعات نشان میدهند که خوردن سیر تازه در کاهش سطح کلسترول، به ویژه LDL یا کلسترول بد نقش مهمی دارد و لازم نیست نگران کاهش کلسترول خوب باشید.
منبع آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدانها برای بدن انسان ضروری اند، زیرا میتوانند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک و در عین حال با رادیکالهای آزاد مبارزه کنند. متأسفانه، بدن به اندازه کافی قادر به تولید آنتی اکسیدانهای خود نیست و مصرف مواد غذایی غنی از این ترکیب بهترین راه برای تامین میزان مصرف روزانه است.
جلوگیری از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر
یکی از اثرات رادیکالهای آزاد کمک به تسریع روند پیری است. تسریع روند پیری میتواند تمام سلولهای بدن شما و همچنین سلولهای مغزی را تحت تاثیر قرار دهد. سلولهای آسیب دیده یا پیر در مغز میتوانند باعث برخی از بیماریها مانند زوال عقل و آلزایمر شوند. سیر حاوی برخی از آنتی اکسیدانهای قوی است که از چنین بیماری جلوگیری میکند.
بهبود عملکرد ورزشکاران
اگرچه مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است، اما ورزشکاران پیشرفتهایی را در عملکرد ورزشی خود به دلیل مصرف منظم سیر تازه تجربه کرده اند.
درمان سردرد و سینوزیت
سیر به علت خواص خنککننده و تسکین دهنده اش میتواند یک درمان خانگی سردرد باشد و برای تسکین سردردهای ضربهای به کار رود. برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
برای درمان سردرد میتوانید چند حبه سیر را له کنید و آنها را درون یک کیسهی کوچک یا دستمال تمیز قرار دهید تا هر زمانی که دچار سردرد شدید، عطر سیرهای له شده را استنشاق کنید تا سردردتان تسکین یابد.
سم زدایی طبیعی بدن
کنترل ورود مواد به بدن کار آسانی نیست. یکی از مواردی که میتواند به بدن آسیب جدی برساند سمیت فلز است. این نوع ویژگی را میتوان در غذا یافت، اما به سختی قابل تشخیص است. به همین دلیل پاکسازی بدن به طور منظم برای از بین بردن چنین سمومی اهمیت زیادی دارد و سیر به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی میتواند به عنوان سم زدایی فلز عمل کند.
بهبود سلامت استخوان
خطر ابتلا به بیماریهای استخوانی روز به روز به ویژه در افرادی که در محلههای آلوده به دود زندگی میکنند، افزایش مییابد. از دست دادن تراکم استخوان در زنان بیشتر از مردان است، اما با مصرف سیر تازه و بهبود سلامت استخوان میتوان از این بیماری جلوگیری کرد.
بهبود اشتها
از آنجا که سیر کالری کمی دارد، بنابراین مصرف آن در طول برنامه رژیم غذایی بی خطر است. بعلاوه، رایحه و عطر و طعم شدید سیر میتواند به شما در افزایش اشتها کمک کند، زیرا بعضی اوقات در طول رژیم غذایی نمیتوانید غذاهایی با طعم زیاد بخورید، اما سیر میتواند به افزایش عطر و طعم غذاهایی که مصرف میکنید کمک کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
همه غذاهایی که غنی از آنتی اکسیدان هستند میتوانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند و سیر از این قاعده مستثنی نیست. بعلاوه، آنتی اکسیدان موجود در سیر کاملاً قوی است و میتواند از پیشرفت سلولهای سرطانی جلوگیری کند. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
حاوی ترکیبات ضد باکتری
یکی از خواص شگفت انگیز سیر تازه داشتن ترکیبات ضد باکتری است که میتواند به مقابله با برخی از بیماریهای ناشی از باکتری مانند:مشکلات گوارشی و دندان درد کمک کند.
خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتری
یکی از مشهورترین فواید سیر داشتن خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی است. آنها به کنترل قارچ، ویروس، باکتری، عفونت کرم و مخمر کمک میکنند همچنین سیر تازه به پیشگیری از هرگونه خطر که توسط سالمونلا انتریتیدیس و... به وجود میآید کمک میکند.
درمان عفونت پوست
ماده شیمیایی آجوئن ممکن است در درمان عفونتهای قارچی پوستی مانند پای ورزشکار مؤثر باشد.
تنظیم سطح قند خون
مطالعات اخیر نشان میدهد سیر در تنظیم سطح قند خون نقش دارد. همچنین بر این واقعیت تأکید دارند که سیر تاثیر زیادی در کاهش علائم بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ دارد.
درمان دندان درد
سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد درد و ضد باکتری به تسکین دندان درد کمک میکند پس میتوانید چند حبه سیر خرد شده را به طور مستقیم روی دندان قرار دهید فقط بدانید ممکن است موجب تحریک لثه شود.