نائب رئیس و هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: با وجود اینکه ایران رتبه اول اهدای عضو در آسیا را دارد، هر دو تا سه ساعت، یک بیمار در انتظار عضو پیوند جان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امید قبادی در برنامه تهران ما سلامت رادیو سلامت با اشاره به اینکه ۲۵ تا ۳۱ اردیبهشت بعنوان هفته ایران دیار نفس نامگذاری شده، گفت: در طول ۲۰ سال گذشته رشد قابل توجهی در اهدا و پیوند کشور داشتیم به نحوی که اهدای عضو ایران در آسیا رتبه یک را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: از حدود سه هزار نفر مرگ مغزی قابل اهدای سالانه، فقط هزار نفر به اهدا میرسند که مهمترین علتش رضایت ندادن خانوادهها به علت باور نکردن مرگ مغزی بعنوان مرگ است .به همین دلیل می توان گفت فرهنگ سازی حرف اول را در هر جای دنیا میزند که این بیشتر برعهده اصحاب رسانه و نام آوران کشور است.
وی گفت: هفته ایران دیار نفس هم بعنوان یک نماد فرهنگی در کشور طراحی و برنامه ریزی شده که سه سال است از ۲۵ تا ۳۱ اردیبهشت برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال نوزدهمین سال جشن نفس نیز برگزارمی شود، گفت: ۳۱ اردیبهشت روز ملی اهدای عضو شناخته شده. اولین فتوای شرعی مجاز بودن پیوند اعضا از اعضای افراد مرگ مغزی را دکتر ایرج فاضل، پدر اهدای عضو ایران در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۶۸ از حضرت امام خمینی (ره) گرفتند که بزرگترین فتوای نظام سلامت محسوب میشود و ما تا کنون ۷۰ هزار بیمار نیازمند پیوند را پیوندعضو کرده ایم.
قبادی درباره برنامههای هفته دیار نفس، گفت: یکسری محتواهای فرهنگی درباره اهدای عضو تولید و از رسانههای مختلف اطلاع رسانی می شود ؛ از جمله در صدا وسیما که از روز گذشته پخش تیزرهای فرهنگی اطلاع رسانی با عنوان اهدای عضو، در مورد مرگ مغزی، فرآیند مکانیسم اهدای عضو آغاز شده و در فضاهای مجازی نیز به همین صورت و هم اکنون در زیرزمین های مترو هم پوسترهای فرهنگ سازی وجود دارد.
وی ادامه داد:تمام تلاشمان بر این است که با کمک متخصصان اهدا پیوند، هنرمندان، ورزشکاران، مادران و اصحاب رسانه بتوانیم درباره بعضی از موضوعات از جمله اینکه آیا مرگ مغزی بر میگردد یا خیر؟ و آیا سفارش و آشنایی در تخصیص به نهادها نقش دارد ؟ رفع ابهام کنیم؛ البته گاهی هم مطالبی از فضای مجازی پخش می شود که برای مردم شک و تردید ایجاد می کند که تلاش میکنیم در این هفته پاسخ ابهامات مردم را به صورت علمی با زبان هنری در اختیارشان قرار بدهیم.
نائب رئیس و هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان درباره چگونگی عضویت در انجمن اهدای عضو نیز گفت: برای دریافت کارت اهدای عضو چند مسیر وجود دارد یکی مراجعه به سامانه ملی دریافت کارت اهدای عضوو راه دیگر ارسال شماره تلفن و کد ملی شخص به شماره ۳۴۳۲ از طریق پیامک که در زمان کوتاهی ؛ بعد از یکی دو پرسش از داوطلبان لینک کارت برایشان فرستاده می شود که میتوانند مشاهده و ذخیره کنندو به اشتراک بگذارند که راحتترین روش است.
وی تاکید کرد: کارتهای اهدای عضو به منزله اجبار در اهدای عضو نیست و به این معنی نیست که اگر کسی کارت اهدای عضو داشته باشد اگر مرگ مغزی شود حتما اهدای عضو میشود بلکه رضایت والدین شرط اصلی است . این کارت در واقع نشانه و مبیّن رضایت فرد مرگ مغزی شده و تسهیل کننده تصمیم خانواده برای اهدای عضو عزیزشان در آن لحظات پر تنش است.