وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان دانشگاهها نیاز به سرمایهگذاری و بستر خاصی دارد و بهترین شرایط اشتغال آنها در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است.
به گزارش خبر گزاری صدا وسیما به نقل قول از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمدعلی زلفی گل در آیین معارفه رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی و تجلیل از خدمات ریاست سابق این پارک افزود: شرکتهای دانشبنیان با استفاده از فکر و جسارت خود منجر به پیشرفت کشور میشوند و شما نوع دیگری از جهاد را انجام میدهید که در وضعیت فعلی کشور و نیاز به رفع مشکل بیکاری از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دکتر زلفی گل گفت: بیکاری بنیان همه نابسامانیها است و شرکتهای دانشبنیان با استفاه از فکر و ایده خود در راستای تولید دانشبنیان شرایطی ایجاد میکنند که منجر به شغل میشود و هر کس امروز زمینه ایجاد شغل برای جوانان را فراهم کند، کار جهادی انجام داده است.
وی ادامه داد: توجه به شرکتهای دانشبنیان و فناور در وضعیت کنونی کشور همراه با جهاد شما منجر به حل معضل مهم بیکاری میشود و شما با استفاده از دانش برای کشور خلق ثروت کرده و در نهایت باعث پیشرفت کشور خواهید شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ایجاد شغل برای افراد تحصیل کرده هزینه بسیاری دارد و به همین دلیل شرکتهای دانشبنیان بهترین مسیر برای ایجاد اشتغال افراد تحصیل کرده به شمار میروند و پارک علم و فناوری با ایجاد بستر سخت افزاری میتواند شرایط فعالیت بهتری برای خدمت رسانی به جامعه را فراهم آورد.
او گفت: در جلساتی که برگزار شد، موضوع زمین برای شرکتهای دانش بنیان مطرح و با طراحی فرآیندی قرار شد، شرایطی ایجاد شود تا شرکتهای مستقر در پارک رسوب نکنند و در عین حال مشکلات آنها نیر برطرف شود.
دکتر زلفی گل افزود: ایجاد چند پردیس تخصصی همچون سلامت، ساختمان دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی مورد تاکید است.
وی ادامه داد: در دوره جدید وزارت علوم توجه به نظام ملی نوآوری جدی است تا با تهیه سند آن، بازیگران آن و نوع ایفای نقش آنها مشخص شود.
وزیر علوم گفت، تبدیل ایده به فناوری مهم است، ولی باید محصول رقابتناپذیر و منحصر به فرد باشد.
ضعف در ارتباط با اقتصاد و بازار ایراد شرکتهای دانشبنیان
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز گفت: ایرادی که در مجموعه اکوسیستمهای دانشبنیان وجود دارد، ضعف در ارتباط با اقتصاد و بازار است و باید شرکتهای مزبور بتوانند سهم خود را در بازار به دست آورند.
مسعود میرزایی ضمن اشاره به نوع فعالیتهای کشورهای پیشرفته و قصد آنها برای دستیافتن به انسان "سیلیکونی" افزود: در این رقابتها ما باید بتوانیم در مسیر ثروت آفرینی برای کشور نقش ویژهای ایفا کنیم.
وی ادامه داد: کشور ما دارای چهار درصد ذخایر معدنی جهان است و از این میزان نیز ۶۷ درصد آن در پهنه شرق کشور وجود دارد و این در حالی است که با این همه ذخایر معدنی هنوز نتوانستیم در زنجیره اقتصادی کاری از پیش ببریم.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب در دو برابر کردن شرکتهای دانشبنیان باید همراه با منطق و چشم باز این حرکت انجام شود تا منجر به تحول کشور گردد. بر این اساس ایجاد پردیس صنایع معدنی و آزمایشگاه ویژه در منطقه خواف منجر به ایجاد حداقل ۶۰ شرکت تخصصی میشود.
رضا قنبری افزود: شرکتهای دانش بنیان این پارک بدون چشم داشت مالی سعی کردند تا نقش اجتماعی خود را به عنوان فرماندهان جنگ اقتصادی بر عهده گیرند و در شرایط کنونی باید به سمت حل و فهم مسائل جدید برای حل نیازهای کشور گام برداشت.
رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به شعار سال از سوی رهبر مقام معظم بسیاری از شرکتها نگاهشان به شرکتها و فعالیتهای دانش بنیان در استان خراسان رضوی است.
حجت الاسلام حسینی مطلق افزود: طبق برنامه ریزیها و جلسات برگزار شده امیدواریم موضوع حمایت از ازدواج آسان در دانشگاه فردوسی مشهد فعالتر شود و به زودی طرح مسکن متاهلی برای این دانشجویان فراهم شود.