معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گلستان گفت: تاکنون موردی از ابتلا به تب کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است.
محسن عبدالوند افزود: نظارتهای بهداشتی در مبادی ورودی استان و پستهای قرنطینه برای جلوگیری از ورود دامهای بدون مجوز نیز افزایش یافته است.
او گفت: نظارتهای بهداشتی در میادین دام استان مثل کنترل دامهای دارای شناسنامه، سمپاشی میادین دام و خودروهای حمل دام زنده مکرر انجام میشود.
عبدالوند همچنین افزود: نظارتهای بهداشتی بر اماکن عرضه فرآوردههای خام دامی و شناسایی دام با احتمال کشتار غیر مجاز و برخورد با متخلفان در حال انجام است.
وی گفت: با افراد و قصابان دارای ذبح غیر مجاز و خارج از کشتارگاه قاطعانه برخورد میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گلستان گفت: آموزش و ترویج عمومی به ویژه در گروههای در معرض خطر مانند دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، کشاورزان روستائیان و عشایر از دیگر برنامههای دامپزشکی استان برای آشنایی با بیماری و پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز است.
عبدالوند گفت: سم برای سمپاشی رایگان اماکن دامی و دامداریهای استان خریداری شده است و با دهیاری ها، شوراهای اسلامی روستاها و شرکتهای تعاونی دامداران برای انجام امور سم پاشی رایگان در روستاها و واحدهای دامی استان هماهنگیهای لازم انجام شده است.
عبدالوند از هم استانیها خواست؛ گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.
تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون یا لاشه حیوان آلوده به انسان سالم منتقل میشود.
در استان گلستان ۳۶۰ هزار راس دام سنگین و حدود ۲میلیون راس دام سبک وجود دارد.