برخی از بیماریها در آقایان به دلایل مختلف شیوع بیشتری دارند که شایعترین آنها سرطان پروستات، لوزالمعده و روده و کلیه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرطان پروستات یکی از بیماریهای آقایان است هر چند زنان هم پروستات دارند که در آناتومی زنانه به آنها غدد اسکین میگویند؛ با این حال نادر است که زنان دچار سرطان پروستات شوند.
طبق تحقیقات به طور تقریبی از هر صد هزار نفر ۱۰۱ مرد به سرطان پروستات مبتلا هستند، اما برای شرکت در این مجموعه دادهها شمار کافی از زنان مبتلا به این بیماری دیده نشده است.
سیروز
بیماری سیروز زمانی به وجود میآید که کبد در معرض مقادیر زیادی از سموم قرار میگیرد؛ این بیماری نیز بیشتر در مردان شایع است.
بیماری پارکینسون
در بیماری پارکینسون مغز به طور تدریجی در طول سالها آسیب دیدهتر میشود و مسبب لرزش غیرقابل کنترل بدن و خشک و کند شدن ماهیچهها میشود که مردها بیشتر مستعد این بیماری هستند؛ تحقیقات نشان میدهد که مردها ۱.۵ برابر بیشتر از زنها امکان ابتلا به بیماری پارکینسون را دارند.
اوتیسم
امکان تشخیص اوتیسم در مردها در طول زندگیشان بیشتر از زنان است. امکان ابتلای مردها به اختلال طیف اوتیسم ۱ در ۵۴ است، اما این احتمال در زنان ۱ در ۲۵۲ است. هنوز مشخص نیست که چرا این شرایط مکررا در مردها نسبت به زنان رخ میدهد، اما به گفته برخی متخصصان زنان در کنترل علائم بیماری بهتر عمل میکنند و احتمال تشخیص ثابت برایشان نیست؛ یکی دیگر از دلایلی که این بیماری به سمت مردان کشش دارد این است که ظاهرا زنان کمتر تحت تاثیر جهش ژنتیکی که باعث این اختلال میشود قرار دارند.
ملانوما
اگر چه احتمال ابتلای زنان تا قبل از ۵۰ سالگی به ملانوما بیشتر است، اما این روند در سالهای گذشته دچار تغییراتی شده است. در حقیقت به اندازهای تغییر کرده است که مردها در سن ۶۵ سالگی دو برابر بیشتر احتمال ابتلا به ملانوما را دارند. به علاوه، زمانی که این بیماری در مردها تشخیص داده میشود احتمالا جدیتر است. دانشمندان معتقدند که این فاصله جنسیتی میتواند به این دلیل باشد که زنها بیشتر از مردها مراقب پوستشان هستند، اما برخی از دانشمندان براین باورند که پوست مردها در حقیقت در برابر نور خورشید آسیب پذیرتر از پوست زنان است.
سرطان روده
اگرچه هنوز دلیل مشخصی ندارد، اما احتمال تشخیص سرطان روده درمردها، به خصوص نژاد آفریقایی آمریکایی بیشتر است. جدای از تفاوت جنسیتی، افرادی که سیگار میکشند، فرد مبتلا به این بیماری در خانوادهاشان دارند، از رژیم غذایی ضعیفی پیروی میکنند و یا به طور کلی عادات ناسالمی دارند در خطر ابتلای بالا به سرطان روده هستند.
سرطان لوزالمعده
همانند سرطان روده، احتمال تشخیص سرطان لوزالمعده در مردان، به خصوص در مردان سیاه پوست بیشتر است. سیگار کشیدن دلیل عمده سرطان لوزالمعده است که تخمین زده میشود یکی از چهار موارد به طور مستقیم به علت اعتیاد است. از آن جایی که مردها بیشتر سیگار میکشند منظقی به نظر میرسد که در خطر بالای ابتلا به سرطان باشند.
سرطان کلیه
به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر در محل کار و به احتمال زیاد استعمال سیگار، احتمال ابتلا به سرطان کلیه در طول زندگی مردها دو برابر بیشتر است. در صورتی که فرد علائمی مانند خون در ادرار یا دردهای ناگهانی در پایین کمر، تب، کاهش وزن غیر ارادی و یا احساس خستگی داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کند.
فتق کشاله ران
این نوع فتق زمانی رخ میدهد که بافت توسط یک موضع ضعیف به دیواره شکم فشار وارد میکند و باعث بروز یک برآمدگی دردناک نزدیک کشاله رانتان میشود. مردها هشت تا ده بار بیشتر از زنان احتمال ابتلا به فتق کشاله ران را دارند.
نقرس
نقرس نوعی از آرتروز ناشی از فراوانی اسید اوریک در بدن است و باعث میشود بیماران دردی سوزن مانند و شدید را در مفاصل خود احساس کنند. از آن جایی که بدن زنان اسید اوریک کم تری دارد احتمال ابتلا به این بیماری در آنها کمتر است. سطح اسید اوریک بدنتان هنگامی که گوشت قرمز، نرم تن صدف دارو نوشیدنیهای قندی میخورید چند برابر میشود؛ بنابراین حذف این محصولات میتواند به شما در پیشگیری از درد نقرس کمک کند.
آنوریسم آئورت
زمانی که یک برآمدگی در آئورت، سرخرگ اصلی که توزیع خون از قلب به دیگر اعضا را برعهده دارد، به وجود میآید، سبب آنوریسم خواهد شد. این برآمدگی زمانی که میشکند و یا تخریب میشود به دلیل بروز خون ریزی داخلی میتواند کشنده باشد. درحالی که این بیماری در مردها رایجتر است، اما عوامل خطرزایی همچون استعمال دخانیات، سن بالا، فشارخون بالا و آترواسکلروز یا سفت شدن سرخرگها میتواند سبب بروز آنوریسم آئورت شود.
بیماریای اس ال
بیماریای اس ال زمانی رخ میدهد که عصبهای مغزی یا طناب نخاعی به تدریج روبه زوال میروند که باعث میشود بیماران کنترل ماهیچه هایشان را از دست بدهند. اگرچه دلیل مشخصی ندارد، اماای اس ال در مردان مثل استیون هاوکینگ ۲۰ درصد از زنان بیشتر است.
سنگ مثانه
سنگ مثانه زمانی به وجود میآید که مواد معدنی ادرار متبلور میشوند و به تودههای سفتی تبدیل میشوند که دفعشان دردناک است. احتمال وجود سنگ مثانه در مردها به خصوص مردهای بالای ۵۰ سال بیشتر است، زیرا اغلب دراثر بزرگ شدن پروستات ایجاد میشوند.