با افزایش روزافزون باکتریهای مقاوم به دارو، محققان در حال روی آوردن به طبیعت برای ابداع داروهای جدید هستند که در طبیعت تعدادی آنتیبیوتیک شناسایی شده است.
امروزه استفاده از سیر حتی در برابر سل مقاوم به چند دارو نیز موردتوجه قرارگرفته است.
جامعه علمی زنجبیل را بهعنوان یک آنتیبیوتیک طبیعی میشناسد. محققان همچنین در حال بررسی توانایی زنجبیل برای مبارزه با بیماریها و حالت تهوع و کاهش سطح قند خون هستند.
عسل علاوه بر خواص ضد باکتری که دارد با ایجاد یک پوشش محافظ، یک محیط مرطوب به وجود میآورد که به ترمیم زخمها کمک میکند.
در آزمایشگاه، از عصارههای گیاه طلایی برای جلوگیری از آسیب رساندن به بافت استفاده شد.
البته شخصی که داروهای دیگری مصرف میکند باید قبل از مصرف گیاه طلایی با پزشک مشورت کند، زیرا این مکمل میتواند در روندهای درمانی اختلال ایجاد کند.
گل میخک بهطور سنتی در کارهای دندانپزشکی مورداستفاده قرارگرفته است. تحقیقات اکنون نشان میدهند که عصاره آب گل میخک میتواند علیه انواع بسیاری از باکتریها مؤثر باشد.
همچنین ممکن است دارای خواص ضدالتهابی باشد. پونه کوهی بهویژه زمانی که به روغن تبدیل میشود به آنتی بیوتیک مؤثری تبدیل میشود.
فقط به دلیل اینکه این مواد طبیعی هستند، لزوماً بیخطر نیستد.
مقدار و غلظت مواد فعال در مکملهای ساختهشده از این آنتی بیوتیکها متفاوت است و به همین دلیل فرد باید قبل از مصرف این مکملها برچسب آنها را بهدقت بخواند و از فواید سلامتی آنها مطلع شود.
بهعنوانمثال، درحالیکه مصرف سیر پخته بیخطر است. اما تحقیقات نشان میدهد که مصرف سیر غلیظ شده بهصورت مکمل خطر بروز خونریزی را افزایش میدهد؛ بنابراین مصرف این مکمل برای افرادی که میخواهند تحت عمل جراحی قرار گیرند یا افرادی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند، میتواند خطرناک باشد.