عشایر دیباج دامغان به شکرانه ورود به فصل جدیدی از کار و تلاش ، جشنواره شیردوشان با نام محلی "امامدر" را بعد از دوسال وقفه کرونایی برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ، هفتمین جشنواره ملی امامدر، آیینی با قدمت بیش از ۴۰۰ سال، با حضور گردشگرانی از نقاط مختلف کشور در دیباج واقع در ۵۵ کیلومتری شمال دامغان بعد از دوسال وقفه کرونایی برگزار شد.
دامداران و عشایر دیباجی در آیین شیردوشان هرساله، اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد، شیر گوسفندان را در کنار درخت اورس دو هزارو ۵۰۰ ساله میدوشندو به نیت خیر و برکت در مال نیمی از آن را بین نیازمندان توزیع و نیم دیگر را به متولیان امام زاده محمد برای هزینههای این مکان مقدس اهدا میکنند.
این آیین برای شکرگزاری خداوند متعال برگزار میشود که منظور از «امام» همان امامزاده و از «در»، درگاهی برای شروع فصلی جدید است.
شیر دوشی گلههای گوسفندان در مدت دوهفته در کنار درخت کهنسال ۲ هزار و ۵۰۰ ساله اُرس دیباج که در جوار بارگاه امامزاده محمد (ع) قرار گرفته است، انجام میشود؛ دامداران این منطقه هرساله هنگام بردن دامها به کوهستان به سمت بارگاه امامزاده محمد (ع) دیباج آمده و شیر دوشی سال را با صلوات مکرر بر محمد و آل محمد (ص) آغاز میکنند و هر دامدار نیمی از شیر گله خود را بین مردم و مستمندان تقسیم و نیم دیگر را به متولی امامزاده تقدیم میکند تا با فروش آن بخشی از هزینههای این مکان مقدس تأمین شود.
عشایر دیباج بیش از ۴۰ هزار راس گوسفند دارند که در ایثن نذر واره این آیین چند سالیه که در قالب جشنواره ملی با هدف افزایش شادی و نشاط بین مردم، حفظ، احیا و معرفی آئینهای سنتی، افزایش بازدید گردشگران از شهر دیباج و رونق اقتصادی منطقه، برگزار میشود.
فروش محصولات محلی و صنایع دستی، برگزاری بازیهای بومی محلی از برنامههای جشنواره ملی امامدر است.