با هدف مدیریت مصرف آب و ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، بیش از ۱۶ هزار هکتار از اراضی آذر بایجان غربی زیر کشت محصولات زراعی و باغی کم آب بر رفته است
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بااشاره به اینکه درراستای الگوی کشت وتوسعه و ترویج محصولات کم آب برکشاورزان حمایت می,شوند گفت: آموزشهای لازم برای کشاورزان در زمینه کشت محصولات کم آب بر توسط کارشناسان کشاورزی انجام میشه و نهاده های یارانه دار دربین کشاورزان توزیع می,شود.
جعفر وحدت افزود: محصولات کم آب بر علاوه بر مصرف کم آب می توانند ارزش افزوده بالا یی ایجاد کنند. حضور کارشناسان کشاورزی در مزرعه در کنار کشاورز به ارتقا کیفی کار وتولید محصولات کم آب بر کمک می کند.
افسانه پیرمانی کارشناس مسئول زنان روستایی جهاد کشاورزی ارومیه بااشاره به اینکه در مزارع الگویی در کنار کشاورزان برای کشت گیاهان کم آب بر از جمله گیاهان دارویی آموزشهای لازم انجام می شود گفت:از جمله تکنيکهای پیاده شده در استقرار کشاورزی پایدار استفاده از ارقام زودرس و میانرس و مقاوم به شرایط کم آبی است .
وی افزود:اجرای سیستم آبیاری نوار تیپ و کشت غلات روی پشته و کوتاه کردن طول و عرض کرتها و نیز کشت دو ردیفه در زراعت و همچنین اجرای سیستم آبیاری شیاری و یا تشتکی حلقوی و جایگزینی ارقام و یا درختان کم آب بر و رعایت اصول باغبانی در باغات از دیگر روشهای کاهش مصرف آب در مزرعه است.
عبدالعلی مدیرعامل شرکت فنی و مشاوره کشاورزی گفت: خاک ورزی حفاظتی,آزمون خاک,نحوه صحیح هرس,نصب تله های فرمونی برای آفات,نحوه صحیح آبیاری و آشنایی و استفاده از روش های نوین آبیاری اقداماتی است که کارشناسان با همراهی کشاورزان در زمینهای زراعی وباغی انجام میدهند تا در زمان کم آبی کشاورز بتواند محصول خود را حفظ کند و در جهت حفظ دریاچه ی ارومیه از مصرف آب صرفه جویی کند.
یکی از محصولات کم آب بر, دانه های روغنی کلزا است که در تناوب با گندم یک محصول استراتژیک محسوب می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان گفت: امسال ۲ هزارو ۳۶۴ هکتار از اراضی استان زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته است که پیش بینی می شود بیش از ۴ هزارتن برداشت شود.
توسعه و ترویج کشت محصولات کم آب بر مانند ,زعفران ,گل محمدی, ماشک,
توسعه کشت گلخانه ای ,اصلاح باغ ها,اصلاح شیوه های آبیاری وتوسعه کشت نشایی از جمله اقدامات مهم در کاهش آب کشاورزی در استان است.
بیش از ۱۶ هزار هکتار از اراضی آذر بایجان غربی زیر کشت محصولات زراعی و باغی کم آب بر قرار گرفته است.