شهردار تهران : امسال در ایام اربعین برای رفت و آمد زائران بعد از مرز برنامههایی داریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زاکانی در ششمین نشست تخصصی هیأتها و تشکلهای دینی برگزیده "مهرواره هوای نو " افزود: در اربعین بنای کار زیرساختی است که با همکاری شورای شهر و شهرداری ایلام برنامههایی را در دستور کار داریم و وظیفه ماست که در تمام سطوحی که توانایی کار داریم برای کمک به اربعین اقدامات لازم را داشته باشیم، زیرا تحولات و کارکردهای متعددی در داخل کشور دارد.
وی با اشاره به اینکه برای توسعه شهر تهران چشماندازی در نظر گرفتهایم تا به کلانشهر الگوی جهان اسلام تبدیل شود، گفت: برای رسیدن به این هدف باید پوستاندازی در شهر داشته باشیم تا هویت ایرانی ـ اسلامی باشد و تسهیلات اساسی در اختیار مردم قرار گیرد و در زمینه دینی و فرهنگی هم باید امکانات سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی برای مردم مهیا شود.
زاکانی اضافه کرد: رویکرد ما مشارکت در امور است، بنابراین در زمینه اربعین هم برای رفت و آمد زائران بعد از مرز برنامههایی داریم، البته در سالهای گذشته هم برای رفت و آمد زائران در داخل و خارج برنامههایی داشتیم، اما امسال انشاءالله قویتر وارد خواهیم شد.
وی با بیان اینکه برای تحقق این هدف باید با نهادهای مختلف از جمله هیأتها و تشکلهای دینی ارتباط برقرار کنیم، تصریح کرد: نقشه راهی تعبیه شده است که محور اساسی آن گفتمان پیشرفت است.
شهردار تهران درخصوص استفاده از ظرفیت فرهیختگان در برنامههای شهرداری افزود: دیدگاههای نخبگان برای مدیریت تهران را با دیگر شهرها به اشتراک میگذاریم تا به برنامه جامعی در این خصوص برسیم.
زاکانی درباره نقش هیاتها و مساجد در هویت تبلیغی محلات هم افزود: ما بیش از ۳۰۰ محله در تهران داریم که قرار است هویت تبلیغی هر محله را تقویت کنیم. برای این امر، هیأتها و مساجد نقش موثری خواهند داشت که قرار است ۵۲ جشنواره هم با پیوند مسجد، خانواده و مدرسه برنامهریزی و اجرایی کنیم.
وی یکی از برنامههای شهرداری را (تهران خانواده) اعلام کرد و گفت: برنامه ما این است که در هر محله سرای محلات را در اختیار فعالان آن و ظرفیتهای شهرداری را هم در اختیار ظرفیتهای مردمی قرار دهیم. متأسفانه در خصوص بانوان و خانواده بیتوجهیهای جدی صورت گرفته است و یکی از شعارهای ما «تهران خانواده» است؛ یعنی تهرانی که بر مدار خانواده برای پیشبرد اهداف خود به پیش میرود. برای تحقق این مسیر نیازمند مشارکت و میدانداری مردم هستیم تا با ایجاد الگوهای جدید وارد عمل شویم.
زاکانی راههای همکاری هیأتها و تشکلهای دینی با شهرداری تهران را از دیگر برنامههای شهرداری بیان کرد و افزود: ما در سه سطح میتوانیم با هیأتها همکاری داشته باشیم؛ اول، نیازهای خود را اعلام کنیم تا زمینهای برای اخذ کمک از هیأتها باشد، سطح دوم میتوانیم کارهای مشترک تعریف کنیم و با یکدیگر همکاری داشته باشیم و من خود را مکلف میدانم تا شهرداری را از یک نهاد خدماتی صرف به نهادی اجتماعی تبدیل کنم تا مددرسان جامعه باشد، بنابراین میتوانیم کار مشترک تعریف کنیم تا شهرداری را هم ارتقا دهیم.
وی با اشاره به اینکه هیأتها مقدسترین اهداف را در دین اسلام دنبال میکنند، اظهار داشت: امام خمینی (ره) فرمودند؛ «وحدت کلمه و انسجام بخشی در هیأتها رقم میخورد که این فوقالعاده است». هیأتها میتوانند تجربه این ساختارمندی و کادرپروری را برای انقلاب اسلامی ارائه کنند.
شهردار تهران گفت: جامعه ما نیازمند رشدیافتگی است، در دورههای اخیر هیأتها با نوآوریهایی بار اجتماعی را به دوش گرفتند و در زمان سیل و زلزله کمکرسان مردم بودند. این یک تجربه و الگوست که باید ارائه شود.
زاکانی افزود: در جنگ ترکیبی پیش رو، هیأتها در جهاد تبیین، جهادخدمت و جهاد پیشرفت میتوانند وظایف جدی در حوزههای مختلف برعهده بگیرند.