هندوانه منبعِ موادِ مغذی است؛ کالری کمی دارد و سرشار از آب است.
لیکوپن از برخی انواع از سرطان ها پیشگیری می کند و همچنین، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
هندوانه زیرگروه خانواده کدوییان است که شامل عسلک، خیار و طالبی می شود. کدو تنبل و کدو مسما نیز از اعضای این خانواده به حساب می آیند. این میوه، در اصل، باید گوشتی قرمز و دانه هایی مشکی داشته باشد، اما انواعی از آن، رنگ زرد یا نارنجی و بدون دانه دارد .
هندوانه کالری کمی دارد و مقداری زیاد از آن را آب تشکیل داده است و در بین سبزیجات و میوه ها، بیشترین مقدار لیکوپن را دارد؛ منبع مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است و شاخص گلیسمی پایینی دارد.
مقدار زیاد آب موجود در هندوانه باعث می شود حجمِ آن افزایش پیدا کند و معده، سریع تر پُر شود؛ بنابراین، خوردن این میوه به عنوان میان وعده مناسب است.
البته باید توجه داشت که هندوانه، طالبی و عسلک ممکن است منبع بیماری سالمونلا باشند و قبل از بُرِش دادن، باید حتما خوب شسته شوند.