مجلس شورای اسلامی در سال 1383 قانون مدیریت پسماند را تصویب و یکسال بعد ابلاغ کرد و در تهران نیز طبق مصوبات سال 97 ، طرح ملی کاهش پسماند از سوی شورای شهر تصویب و ابلاغ شد، اما تاکنون چه اقداماتی برای کاهش پسماند صورت گرفته است؟
محمد مهدی عزیزی مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران در این باره به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، گفت: طبق قانون مدیریت شهری بنا را بر این گذاشتیم که سرعت کار را بیشتر کنیم و هدفگذاری ما بر کاهش تولید، تفکیک حداکثری و کاهش دفع ، بوده است چراکه در حال حاضر بالای 60 درصد از زباله ها دفع می شود.
برای تفکیک زباله از مبدا در پایتخت چه اقداماتی انجام شده است؟
در حوزه فرهنگ سازی و آموزش به شهروندان می توان کمک کرد البته شهرداری به تهران هم کم و کاستی هایی در رابطه با زیرساخت هایش دارد و اگر زیرساخت ها را تغییر و نرم افزارهای آموزشی به روز شود می توان اقدام مهمی در این خصوص انجام داد.
اما سازمان محیط زیست که یک نهاد نظارتی است نسبت به اجرایی شدن مصوبات چه اقداماتی انجام داده است.
حسن پسندیده مدیرکل پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست نقش نظارتی براجرای قانون را دارد و سایر وزارت خانه ها بر حسب کار اجرایی فرصت دارند که یک برنامه درست را تبیین کنند و نسبت به عملکردشان گزارش نمایند تا قانون نابسامان ارائه شده مرتفع شود.
سهم بسیار اندک تفکیک پسماند خشک از مبدا
همچنین علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به نظارتی بودن سازمان حفاظت محیط زیست بر امر پسماند تصریح کرد: ما مکلفیم که زمان را مدیریت کنیم تا دستگاه ها نسبت به اجرای قانون شان عمل کنند.
در شهر تهران تنها 5 تا 6 درصد پسماند خشک از مبدا تفکیک می شود که با مشارکت شهروندان و آموزش می توان گام موثری در خصوص پسماند برداشت .