نشست یک روزه تخصصی خلیج فارس هویت ملی و جغرافیایی در نوشهر برگزار شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در حاشیه این نشست گفت: امروز به عنوانایران اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی در جامعه جهانی به گونهای دیده میشویمکه کشورهایی که جزو کشورهای مظلوم واقع میشوند و مورد تعدی قرار میگیرند یک نقطه امید احساس میکنند.
دریادار شهرام ایرانی افزود: تلاشی توسط جامعه داخلی اتفاق افتاده که نظام مقدس ما با اقتدار در صحنههای بین المللی حضور پیدا بکند انچه که در حوزه نیروی دریایی وجود دارد این است که به خاستگاه نوع ماموریتی در جامع بین المللی حضور دارد، اما انچه امروز دشمن بدنبال ان است واژه زدایی است
وی تصریح کرد: یکی از این زداییها که دنبال میکند هویت زدایی است، چون در هویت زدایی قطعا خدشه دار کردن جغرافیای یک کشور یک اصل محسوب میشود لذا یکی از هدف گذاریهایش این است نامگذاریهایی را که وجود دارد را نام خلیج فارس را مورد تهاجم و هجمه قرار دهند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: دغدغه امروز ما این است که نسل جوان ما میشنوند، اما شنیدن تنها کافی نیست باید گوش دهند تفکر کنند و تفکر یعنی نهادینه کردن یک تعصب است.
فرمانده دریایی ارتش با بیان اینکه امروز با تلاش بدنه تخصصی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی توانستیم توان و امادگی رزمی خود را به گونه افزایش دهیم که بزودی در چهار صحنه مهم بین المللی حضور موثر دریایی داشته باشیم و یک توان دریایی بی نظیر بر توان دریایی کشور افزوده خواهد شد.
مولف کتب درسی جغرافیای مدارس هم گفت: طبیعتا چنین نشستهایی در تعامل دانستههای ملی با حضور معلمین از سراسر کشور تاثیر گذار خواهد بود.
دکتر مهدی چوبینه افزود: بنظر می رسد هر چه این نشستها بیشتر تکرار شود دغدغه برنامه ریزان ملی هم کمتر خواهد شد از باب اینکه شبهه بی اطلاعی همکاران برطرف میشود
به گفته وی افرادی که در همایش شرکت میکنند بهترین پیام اوران برای همکاران خود در سراسر کشور خواهند بود این تحرک باعثمی شود از نقطهای که هستند یک قدم جلوتر بروند.
به گفته دکتر چوبینه سالها است که بر هویت ملی و موضوع خلیج فارس در کتابهای درسی وبسته اموزشی لوازم و ضمایمی که در کنار کتابهای درسی ارائه می شود تاکید شده است و در این راه هیچ ایرانی را پیدا نمیکنید که نسبت به خلیج فارس حساسیت نداشته باشد ..
وی افزود: از سال ۱۳۷۵ تاکنون دور جدید از برنامههای درسی را اغاز کردیم که به تبع ان کتابهای درسی تغییر کرد و متناسب با نیاز روز اصلاحاتی در کتب درسی اتفاق افتاد بنابراین جای نگرانی نیست که چیزی مغفول واقع شده باشد.
مولف کتب درسی جغرافیای مدارس گفت: برگزاری چنین نشستهایی یاداوری و تلنگری بر ذهن معلمان است که اهمیت موضوع را بر انها یاداوری میکند نه اینکه بی اطلاع باشند .
دکتر چوبینه خاطر نشان کرد: ما هرساله به مناسبتی نام خلیج فارس را زنده نگه میداریم از طرفی با اموزش پنهان و نگاه غیر مستقیم به دانش اموزان خلیج فارس را به شکلهای مختلف دنبال میکنیم وامیدواریم که نسلهای بعدی ما به همین اندازه که ما برای این ابراههها اهمیت قائلیم اهمیت قائل شوند.
محمد علی میرزایی رئیس انجمن جغرافیایی معلمان ایران هم گفت: نشست خلیج فارس هویت ملی در راستای اهداف سالیانه انجمن با حمایت وزارت اموزش و پرورش و نیروی دریایی برگزار میشود تلاش ما این است که اگاهی بخشی بیشتر از خلیج فارس داشته باشیم البته به این معنا نیست که مردم وکارشناسان ما از واژه خلیج فارس استفاده نمیکنند، ولی اگر همایشها را برگزار نکنیم ممکن است دچار غفلت شویم وهویت خلیج فارش ضعیف شود یا به مرور فراموش شود در این نشست ۱۰۰نفر از معلمان جغرافیا از سراسر کشور هم حضور داشتند.
محمدرضا سحاب مدیر موسسه سحاب گفت:خلیج فارس را پاره تن ایران میدانیم تاکنون پنج جلد اطلس چاپ توسط موسسه ما به زبانهای عربی، انگلیسی، فرانسوی و.. چاپ کردیم در کنفرانسهای بین المللی و نمایشگاه کتاب فرانکفورت شرکت کردیم موسسه ما حدود ۶۲سال است که فعال هستیم . وظیفه ملی خود میدانیم از مجموعه ۲۵ هزار نقشه خلیج فارس که طی این۶۲ سال در آرشیو در موسسه ما موجود است و گرد اوری شده نامش خلیج فارس است.