بزرگترین گنجینه آثار مکتوب آستان قدس رضوی با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در آیین افتتاح بزرگترین گنجینه آثار مکتوب کشور
حجت الاسلام والمسلمین گلپایگانی افزود: دشمنان نظام قسم خورده اسلام، آپارتاید علمی کردهاند و اجازه نمیدهند دیگر ملل، غیر از خودشان چیزی بیشتر از حد مورد نظر آنها از علم فرا بگیرند. اساساً ابراز تسلط آنها بر دنیای سوم، علم است.
وی با بیان اینکه باید راه و روش اداره این مجموعه علمی این باشد که درهای این کتابخانه بروی محققین باز باشد و کتب و منابع علمی در دسترس همه قرار بگیرد، تصریح کرد: در دوران تصدی حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت معظم آستان قدس رضوی قدمهای بزرگی در این جهت برداشته شد و إن شاء الله سالهای سال در این سمت خدمت کنند.
امکان بهره مندی دانش پژوهان دنیا از منابع کتابخانه آستان قدس فراهم میشود
تولیت آستان قدس رضوی هم در این مراسم بر لزوم فراهم شدن زمینه بهرهمندی دانش پژوهان و طالبان علم از اقصی نقاط دنیا به منابع غنی کتابخانه مرکزی آستان قدس تأکید کرد و گفت: امروز نتیجه تلاشهای آستان قدس رضوی در حوزه کتاب، کتابخانه و حفظ تراث عظیم شیعه با راهاندازی این مخزن عظیم به نتیجه رسید و تکمیل شد.
حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی در ادامه با اشاره به تاریخچه موقوفات حرم مطهر امام رضا (ع) افزود: اولین وقفی که برای بارگاه منور حضرت ثامنالحجج (ع) صورت گرفته مرتبط با کتاب و کتابخانه بوده است؛ که طی آن حدود یک هزار و صدسال پیش در سال ۳۲۷ هجری قمری «کشواد بن املاس» یکی از حکام اصفهان کتابی خطی را وقف آستان قدس رضوی می کند.
وی تصریح کرد: نذر و وقف کتاب و ایجاد کتابخانه در آستان قدس به قرنها قبل بازمیگردد؛ کتابخانه و مخزن کتاب در آستان قدس رضوی حدود هشت قرن قبل شکل گرفته و مسئله کتابداری و عنوان مکتبه در این بارگاه منور قدمتی بسیار طولانی دارد.
تولیت آستان قدس رضوی شکلگیری کتابخانهای عظیم در جوار بارگاه حضرت رضا (ع) را دارای پیام دانست و گفت: شکلگیری کتابخانهای کمنظیر در قلمرو بارگاه شریف عالم آل محمد حضرت ثامنالحجج (ع) این پیام را با خود به همراه دارد که تمدن عظیم اسلامی بر بنیان کتاب و فرهنگ و علم و دانش بنا شده است.
این مخزن در سه طبقه با زیر بنای ۹۰۰۰ متر مربع ساخته شده است که بنا به برآورد کارشناسان، ظرفیت ذخیرهسازی یکصد میلیون منبع اطلاعاتی و مکتوب از میراث فرهنگی کشور را برای ۵۰ سال آینده خواهد داشت.
در ساخت این مخازن، از بهروزترین امکانات و پیشرفتهترین تجهیزات تهویه و هواسازی، اعلام و اطفای حریق اتوماتیک، نورآرایی استاندارد، فیلتراسیون مناسب برای جلوگیری از ورود آلودگی، سیستم امنیتی مخازن، سیستم انتقال کتاب و قفسههای ریلی و ثابت استاندارد استفاده شده است.