به گفته سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان به منظور نهادینه کردن فرهنگ مصرف غذاهای سالم و برنامه صبحانه سالم در مدارس شهر همدان اجرا شد.
صبحانهی سالم برای دانش آموزان باید پنج گروه مواد غذایی را شامل کربوهیدرات، پروتئین، چربی غیراشباع، قند طبیعی و فیبر را در بر داشته باشد.
قدرت الله رستمی افزود:نباید هیچ یک از این گروهها از این وعدهی غذایی حذف شودو تناسب هم رعایت شود و زیادبودن قند در وعدهی صبحانه، چه بهصورت قند طبیعی قند و چه بهصورت شکر، موجب زودترخستهشدن دانشآموز میشود.
همچنین وجود قند مناسب در وعدهی صبحانه بر هوشیاری دانشآموز و عملکرد مغزی بهتر او تأثیر فراوان میگذارد.
وی گفت:نخوردن صبحانه بر کنترل رفتاری دانشآموزان تأثیر چشمگیری میگذارد و در کنارخستگی، نخوردن صبحانه موجب بیحوصلگی و عصبانیت و زودرنجی دانش آموزان می شود.
کاهش قدرت حافظه، کاهش یادگیری، بروز عوارض عصبی مانند سستی و بیحالی بیحوصلگی، خستگی و عصبانیت از عوارض نخوردن صبحانه در کودکان است.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکیدکرد: والدین باید از راهکارهای مختلفی استفاده کنند که وعدهی صبحانه را برای کودکانشان جذاب کنند.
همچنین صبحانه سالم برای دانش آموزان درتعیین رشد جسمی و افزایش هوش آنها در آینده نقش کتمان ناپذیری دارد.