متخصص بیماریهای عفونی:بیماری تب مالت یا بروسلوز یک بیماری عفونی است که به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر طیب زاده گفت:باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازدو رنگ پریدگی، ضعف و بی حالی از نشانههای این بیماری است.
دکتر طیب زاده افزود: بیماری تب مالت که به بیماری هزار چهره معروف است، یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که بر اثر ورود باکتری بروسلا از دامهای آلوده به انسان ایجاد میشود و در گوسفند و گاو شیوع زیادی دارد و باعث تلف شدن و سقط جنین در دامها میشود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز ادامه داد: مهمترین راه جلوگیری از بروز بیماری تب مالت، واکسیناسیون دام است، اما در این میان، نبود پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون دام هم از علتهای افزایش شیوع این بیماری عنوان شده است.
پورمازار درباره علائم این بیماری اظهار داشت: علائم بیماری تب مالت ممکن است شدید یا خفیف با شروع تدریجی یا ناگهانی باشد که از علائم شایع آن تب و لرز، خستگی، تعریق، سردرد، درد مفاصل و کمر، بیاشتهایی، کاهش وزن، یبوست، گلودرد و سرفه خشک است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریزتأکید کرد: که بازرسیهای مشترک بهداشت محیط و دامپزشکی از مراکز عرضه لبنیات سنتی انجام و نمونه برداری از شیر خام صورت پذیرد.
پورمازار در خصوص راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری عنوان کرد: مردم از شیر و فرآوردههای لبنی پاستوریزه یا شیری که به اندازه کافی جوشیده استفاده کنند و حتماً قبل از مصرف شیر، آن را به مدت سه تا پنج دقیقه بجوشانند و توجه داشته باشند که کف کردن روی شیر به هنگام حرارت دادن، علامت جوشیدن شیر نیست.
دکتر آزاد رئیس دامپزشکی شهرستان مهریز گفت:میزان ابتلا به بیماری تب مالت در سال ۱۴۰۰، شانزده مورد بود که نسبت به سال قبل از آن با ۷ مورد ابتلا، بیش از ۱۰۰ درصد افزایش را نشان میدهد و بیماری بیشتر از طریق شیر و ترشحات دامهای آلوده انتقال مییابد.
وی ادامه داد:این بیماری در دامها اغلب بدون علامت است و در بارداری اول دامها فقط موجب سقط جنین میشود.
جعفری کارشناس بهداشت محیط در ادامه برپرهیز از مصرف بستنیهای سنتی تاکید کرد و گفت:حتی الامکان از بستنیهای سنتی استفاده نکنند و خانوارها سعی کنند از بستنیهای پاستوریزه استفاده کنند.
جعفری افزود:تشدید نظارت بر مراکز عرضه محصولات خام دامی مانند شیر، پنیر و شناسایی به موقع بیماران و درمان آنها را از مهمترین اقدامات در راستای مقابله با بیماری تب مالت است.