رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی، راه اندازی کاروان های ترویج برای ارتباط مستقیم با کشاورزان را یکی از موثرترین راه ها برای انتقال دستاوردهای نوین علمی به عرصه عملی تولید دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علی اکبر مویدی در جلسه هماهنگی تشکیل کاروانهای بهره وری بخش کشاورزی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ و تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه تولید دانش بنیان، اظهار داشت: برای تحقق این شعار در بخش کشاورزی، لازم است که دستاوردهای پژوهشی و روش های نوین علمی بصورت گسترده و با سرعت به عرصه عملی بخش های مختلف کشاورزی منتقل و اجرا شود.
دکتر مویدی افزود: آموزش و ترویج راهکاری موثر برای هم افزایی و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود به منظور تولید دانش بنیان در حوزه کشاورزی است.
وی فرهنگسازی، راهنمایی و اقناع کشاورزان را از اهداف اصلی فعالیت های آموزشی و ترویجی خواند و افزود: برای ایجاد تحول لازم است که یافتههای نوین و دستاوردهای فراوانی را که با تلاش پژوهشگران در مراکز تحقیقاتی حاصل شده، به مزارع و واحدهای تولیدی منتقل کرده و عملیاتی کنیم.
مویدی با اشاره به راهاندازی کاروانهای جهاد بهرهوری ترویج، تصریح کرد: برای اجرای سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در سطح کشور مانند کشت دیم و کشت قراردادی باید از ستاد تا سطح دهستانها با کمک تمام ظرفیتها از جمله بسیج، ائمه جماعت و جمعه، معلمین، دهیارها و … در کنار مروجان با آموزش و آگاهی، کشاورزان را توجیه و ترغیب کنند.
وی تصریح کرد: ارتقای دانش در حوزه کشاورزی و حرکت بر محور تولید دانش بنیان در این حوزه، امنیت غذایی کشور را فراهم می کند که باعث اقتدار کشور خواهد بود.
رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی بر توسعه استفاده از فناوریها در آموزش و ترویج، گفت: باید از فضایی که در این زمینه ایجاد شده، برای نفوذ بیشتر دانش بهره گیری شود.
مویدی با بیان اینکه اغلب کشاورزان تحصیلات بالایی ندارند، افزود: این امر سرعت انتقال و نفوذ دانش را با کندی روبرو میکند؛ بنابراین نیازمند ایجاد نهضت آموزشی و ترویجی برای بالا بردن نفوذ دانش هستیم.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، فعالیت کاروان های ترویجی را عامل موثری در پر کردن این خلاء دانست و گفت: ارتباط مستقیم محققان و مدرسان با کشاورزان، یکی از بهترین راه ها برای ترویج روش های نوین و پربازده است.
در جلسه هماهنگی نخستین کاروان بهرهوری ترویجی که در کرمانشاه برگزار شد، مهندس شهریار قاسمی، رییس سازمان جهادکشاورزی این استان، تصریح کرد: همانگونه که پژوهشگران و اساتید مراکز تحقیقاتی علاقمند به عرضه دستاوردهای نوین به کشاورزان هستند، کشاورزان نیز تشنه دانش روز و مشتاق فراگیری و بکار گرفتن روش ها و ابزار جدید برای افزایش بهره وری هستند.
وی افزود: راه اندازی این کاروان میتواند گام مهمی در سرعت بخشیدن نفوذ دانش به عرصهها و توسعه بخش کشاورزی باشد.