مستند «سفره خانه» شبکه مستند سیما درباره غذا و خوراک اقوام ایرانی است.
کارگردان مستند «سفرهخانه» گفت: این مستند مجموعهای با محوریت غذاهای سبز ایرانی است، غذاهایی که از گذشته تا به امروز در قومیتهای مختلف ایرانی طبخ میشد و وجه اشتراک همه آنان این است که تقریباً تمام مواد اولیه داخل آن سبزیجات بوده و گوشت نداشتند.
الیاسی درباره تصاویر این مستند افزود: در ابتدا آشپز که عمدتاً از بانوان است، در بازار محلی آن شهر رفته و مواد اولیه مورد نیاز خود برای طبخ غذا را خریداری میکند. سپس به خانه او میرویم و مرحله به مرحله پخت این غذا را همراه با تمام جزئیات به تصویر میکشیم. در پایان نیز علی الیاسی که راوی این مستند است، آن غذا را تست کرده و نظرش را درباره طعم آن به مخاطبین بیان میکند.
وی درباره روند تولید این اثر گفت: ایده ساخت این مستند از سال ۱۳۹۹ شکل گرفت و پس از تصویب در شبکه مستند، تولید آن را از اسفند ۱۳۹۹ آغاز کردیم و به پنج استان سفر کرده تا در نهایت، این مجموعه در ۲۸ قسمت ۲۰ دقیقهای آماده پخش شد.