سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران: مازندران کمترین نرخ باروری در کشور را دارد.
دکتر فرهاد غلامی افزود: در مازندران جمعیت نسبت به نرم کشوری ۱۵ سال پیرتر شده و با مهاجرتها در ۳۵ سال آینده جمعیت به نصف کاهش پیدا کرده و بیش از ۳۰ درصد جمعیت مازندران پیر خواهد شد که نسبت به میزانکشوری بیشتر است.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای سلامت، از خبرنگاران به عنوان سفیران آگاهی جامعه یاد کرد و ضمن قدردانی از تلاشهای این عزیزان، خواستار تعامل رسانهها با دانشگاه علوم پزشکی مازندران با نگاه کارشناسی و در راستای اصلاح و بهبود فرآیند فعالیتهای حوزه سلامت شد.
تلاش برای تکمیل بیمارستان ماهفروجک ساری
سرپرست دانشگاه علومپزشکی مازندران با اشاره به روند اجرایی پروژه بیمارستان هزار و ۱۰۰ تختخوابی ماهفروجک ساری گفت: فاز اول این پروژه ۶۵ درصد، فاز دوم ۲۰ درصد و فاز سوم صفر درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مقرر شد این بیمارستان به گونهای طراحی شود تا تمامی خدمات از صفر تا ۱۰۰ در آن انجام شود.
دکتر غلامی با اشاره به اینکه ۴ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه نیاز است خاطرنشان کرد: بیمارستان ماهفروجک هوشمند است و باموافقتی که وزارت بهداشت و استاندار مازندران داشتند، این پروژه با مشارکت سرمایه گذاری خارجی راه اندازی و تکمیل میشود و یکی از بانکهای استان هم برای ادامه ساخت این طرح با تخصیص اعتبار اعلام همکاری کرده است .
سرپرست دانشگاه علومپزشکی مازندران گفت: بیمارستان ماهفروجک به عنوان یکی از بزرگترین بیمارستانهای بزرگ کشور قرار است برای جذب دانشجویان خارجی و همچنین هوشمندسازی بیمارستان با فناوری روز جهان اقدام شود و در صورت تکمیل میتواند جهش خوبی در حوزه گردشگری سلامت، درمانی، خدماتی و پژوهشی مازندران به وجود آورد و از مسوولان اجرایی و وزارت بهداشت میخواهیم که تکمیل این طرح را به صورت ویژه ببینند.
وی افزود: تکمیل این بیمارستان مطالبه جدی مردم مازندران است و تاخیر چندین ساله در تکمیل به هیچ عنوان صحیح و زیبنده مردم این دیار نیست و در سفر استانی رئیس جمهور به مازندران حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این بیمارستان مصوب شد که تاکنون رقمی تخصیص نیافته است.
دکتر غلامی تصریح کرد: به صورت روزانه پیگیر تخصیص اعتبار برای تکمیل این طرح هستیم و در آینده نزدیک برای تسریع در تکمیل این طرح نماینده ویژه تعریف خواهد شد.
وی گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هم حدود ۱۸ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح برای بودجه سال ۱۴۰۱ در نظرگرفته که این اعتبارات هم تاکنون تخصیص پیدا نکرده است.
فعالیت ۲ هزار و ۴۳۷ پزشک متخصص و فوق تخصص در مازندران
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده برای مدیریت جامع سلامت در استان، ارائه عادلانه خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی در استان در آینده نزدیک منطقهای خواهد شد و سه منطقه علوم پزشکی در غرب، مرکز و شرق استان با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مازندران شکل میگیرد و با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی در هر منطقه میتوان روند ارائه خدمات بهداشتی عادلانه به اقشار مردم را سرعت بخشید.
وی افزود: حدود ۲۲ هزار نفر در بخشها اجرایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت دارند که به طور متوسط ۷۰ درصد از آنان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی هستند.
دکتر غلامی با بیان این که، یک هزار و ۱۰۰ پزشک فوق تخصص و یکهزار و ۳۳۷ پزشک متخصص در مازندران فعالیت دارند گفت: از این تعداد ۱۳۶ نفر به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حال فعالیت هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مازندران: ۲۶ بیمارستان دانشگاهی و ۱۵ بیمارستان غیردانشگاهی با چهار هزار و ۴۹۸ تخت فعال و ۲۱ شبکه بهداشت و درمان در سطح استان با ۱۰۸ مرکز جامع سلامت و یکهزار و ۱۲۶ خانه بهداشت بزرگترین شبکه بهداشتی و درمانی کشور را دارا میباشد.
وی راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی غرب مازندران به مرکزیت رامسر را از دیگر برنامهها بیان کرد و گفت: پردیس بین المللی رامسر به دانشگاه مستقل علوم پزشکی غرب استان به مرکزیت رامسر تبدیل میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره نظارت بر کیغیت محصولات بازار گفت: تلاش بر این است که قیمت دارو افزایش پیدا نکند؛ همچنین با همکاری معاونت غذا و دارو نظارت بر محصولات بازار انجام شده و کیفیت ان ارزبابی میشود.
دکتر غلامی گفت: در سال ۱۴۰۰، ۲۸۷ هزار مورد محصول ارزیابی شد و ۲۶۰۰ نمونه از کارخانهها نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.