عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت :دانه های قرمز پراکنده سطح پوست، علائمی شبیه سرمازدگی در نوک انگشتان پا و ریزش مو میتواند از علائم ابتلا به کرونا باشد .
دکتر زهره تهرانچی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت :ضایعات پوستی در نوع خفیف یا بدون علامت کرونا نیز دیده شده است . حتی بعد از بهبود بیماری ضایعاتی خارش دار که برجسته هستند یا ضایعات تاولی که در افراد جوان و حاد بیماری بیشتر دیده شده یا علائمی مثل سرمازدگی بویژه در نوک انگشتان پا بدون اینکه با سرما مواجهه داشته باشند میتوانند علائم پوستی ناشی از ویروس کرونا باشند که بهتر است مردم با این علائم آشنا باشند .
وی گفت : این بیماریها شاید با خارش همراه باشد و پزشک برای آن دارو تجویز کند اما مهمترین مسئله این است که میتواند علامت کرونا باشد، بنابراین تست پی سی آر میتواند تایید یا نفی بیماری باشد تا از گسترش ویروس جلوگیری شود .
ویروس کرونا و حذف سلولهای سرطانی
دکتر تهرانچی در ادامه به مقاله ای خارجی اشاره کرد وگفت : ویروس کرونا عوارض زیادی داشت اما در مقاله ای عنوان شده بود که فردی با لنفوم و انتشار عمومی و متاستاز بعد از ابتلا به کرونا ،۹ ماه بعد ضایعات سرطانی لنفوم بدون شیمی درمانی حذف شده بودند که نیاز به تحقیق این اثر ویروس بر بیماریها هم باید داشت .
گله از نبود نظارت بر مراکز غیرقانونی زیبایی
دکتر حمیده مروج رئیس مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در ادامه با اشاره به 198 پروژه تحقیقاتی پوست در سال گذشته در این مرکز گفت : وزارت بهداشت با نظارت و رسانه ها با آگاهی رسانی باید مردم را از مراجعه به مراکز غیر مجاز و افراد غیر متخصص که کارهای زیبایی انجام میدهند مطلع کنند. ما بیمارانی داریم که با انجام کارهای زیبایی در آرایشگاهها دچار کوری و امبولی شده اند .
توجه به پوست فقط جنبه زیبایی ندارد بلکه نشان دهنده خیلی از بیماریهای داخلی است، مثلا بیماری داشتیم که ناگهانی موهای زاید زیادی روی بدنش بروز کرده بود و پس از آزمایشات مشخص شد به سرطان گوارش مبتلا شده است و علامت آن روی پوست ظهور داشته است .
وی با اشاره به اینکه اگزما، بیماریهای ویروسی پوست، پسوریازیس و لک و پیس از بیماریهایی است که در کنگره چهاردهم بیماریهای پوست به آخرین درمانهای آن پرداخته میشود گفت : پیرشدن و سوراخ سوراخ شدن پوست با نام لیکن پلان، این روزها در بیماریهای پوستی دیده شده که بیمار بدون آگاهی برای درمان شروع به لیزر میکند . این کار اشتباهی است و حتما باید با مراجعه به متخصص پوست راه درمان مشخص را دنبال کنند چرا که لیزر بیماری را تشدید میکند .
استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای پوستی
دکتر نیلفروش زاده رئیس مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این کنگره به آخرین دستاوردهای استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای پوستی پرداخت و گفت : این روزها نکروزNecrosis یا مردگی بافت پوست در برخی مراجعین دیده میشود که علت ان استفاده از فیلرهای غیرمجاز در مراکز غیر استاندارد است که اگر سطح نکروز پوست زیاد نشده باشد با سلولهای بنیادی میتوان آن را درمان کرد.
وی افزود: موفقیتهای محققان و متخصصان ایرانی در استفاده از سلولهای بنیادی مزانشیمی در بازسازی پوست و زخم ها و درمان ریزش مو همگام با کشورهای پیشرفته به چاپ رسیده که نشان از توان بالای داخلی است که در مقاله های بین المللی نیز نتایج آن به چاپ رسیده است .
آتوسا یزدان شناس دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره آخرین یافته های درمانی بیماریهای پوستی نیز در پایان به امتیاز بازآموزی این کنگره اشاره کرد وگفت: جدیدترین دستاوردهای علمی در زمینه درمان بیماری های پوست تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته رشته درماتولوژی در تالار ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است. برگزاری کارگاههای آموزشی و ارائه 55 مقاله معتبر درباره روشهای نوین درمان بیماریهای پوستی از جمله برنامه های کنگره چهاردهم است .