معاون اول قوه قضاییه به ستاد مرکزی اقتصاد مقاومتی این قوه در خصوص تعیین تکلیف چالش های پیش روی سازمان اموال تملیکی و ارائه راهکار آن، یک هفته مهلت داد.
وی بر مشخص شدن تکلیف پروندههای اموال تملیکی که از سوی سازمان تعزیرات تشکیل شده تاکید کرد و گفت: باید از ابتدای تشکیل پرونده، کار به درستی انجام تا رای مناسب صادر شود.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق تصریح کرد: باید در خصوص فقدان سیستم انبارداری و اینکه ۴۰ درصد انبارها، استیجاری است، تعیین تکلیف شود چرا که اجارهای بودن انبار، موجب سلب مسئولیت نمیشود.
معاون اول قوه قضائیه بر تعیین تکلیف کالاهای سریع الفساد تاکید کرد و گفت: کالاهای سریع الفساد که ۲۰ درصد از کالاهای موجود در انبارها را شامل میشود، بیت المال است و باید هرچه سریعتر تکلیفشان مشخص شود.
وی با ابراز خرسندی از رشد بیش از ۶۰۰ درصدی تعیین تکلیف اموال تملیکی افزود: باید راهکار حل مشکلات مطرح شده مشخص شود و اینکه چه ارگانی مسئول پیگیری است.
حجت السلام و المسلمین مصدق به روز نبودن قوانین را از چالشهای حوزه اموال تملیکی دانست و گفت: روند تعیین تکلیف کالاهای اموال تملیکی باید کاملا شفاف باشد.
وی تناسب نداشتن ساختار سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با وظایف آن و نامناسب بودن وظایف کارشناسی در زمینه فروش و جمع آوری اموال تملیکی از جمله چالشهای موجود در حوزه اموال تملیکی بیان کرد و افزود: با این حال در ماههای اخیر با دستور رئیس قوه قضاییه اقدامات بسیار خوبی در زمینه تعیین تکلیف ابنارهای کالاهای اموال تملیکی انجام شده است.
معاون اول قوه قضاییه بر پیگیری کافی نبودن بودجه برای امحای کالاهای متروکه تاکید کرد و گفت: بحث تعیین تکلیف ۱۱ هزار متر اموال غیر منقول متعلق به سازمان اموال تملیکی، بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: اگر قانون اموال تملیکی، نیاز به اصلاح دارد باید هرچه سریعتر پیشنهادها مطرح تا برای آن اقدام شود.
مصدق تاکید کرد: امیدواریم با ورود فعال دستگاه قضایی و فعالیت مستمر نمایندگان قوه قضاییه در این سازمان، در آینده نزدیک شاهد تحول در خصوص تعیین تکلیف سریع اموال موجود در انبارهای کالاهای اموال تملیکی باشیم.
مهلت یک هفتهای برای تعیین تکلیف چالشهای اموال تملیکی
حجت الاسلام و المسلمین مصدق در حاشیه نشست ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: مقرر شد که همه مشکلات را ظرف یک هفته جمعبندی کنند و بر اساس پیشنهادهایی که خواهیم داد، این مشکلات رفع شود.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه اگر نیاز به قانون برای حل این مشکلات باشد، پیگیری خواهیم کرد افزود: بیش از ۸۰ درصد از این مشکلات، مدیریتی است و از سوی مدیران حل خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: حداکثر تا پایان سال، گزارش بدهند که در خصوص موضوع سازمان اموال تملیکی، هیج مشکلی از نظر تعیین تکلیف اموال نخواهیم داشت.