خوزستان یکی از استانهای اصلی پرورش دهندهی گاومیش در کشور است که امروزه از فرآوردههای گاومیش استفادههای فراوانی میشود
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ،خوزستان یکی از استانهای اصلی پرورش دهندهی گاومیش است امروزه از فرآوردههای گاومیش استفادههای فراوانی میشود که این فراوردهها علاوه بر تامین نیازهای تغذیهای انسان در سلامت انسان نیز نقش بخصوصی را ایفا میکند.
از جمله فرآوردههای گاومیش میتوان به شیر، گوشت، پوست و پنیر موزارلا و ماست و سایر فرآوردههای آن اشاره نمود. علاوه بر تمام محسنات ذکر شده از فضولات این دام نیز میتوان برای حاصلخیزی زمینهای زراعی به ویژه برای پرورش قارچ استفاده کرد
گاومیش علاقه زیادی به آبتنی در استخر، رودخانه و گودالهای آب دارد و معمولا پس از مدتی چرا خود را به آب میرساند و در آن غوطه ور میشود. گاومیش برای فرار از حشرات موذی نیز به آب پناه میبرد و با آغشته کردن سطح بدن به گل و لای خود را از آسیب آفتاب و حشرات گزنده در امان نگه میدارد. محققان بر این باورند که در صورتی که دام به طریقی خنک شود آبتنی کردن برای آن ضرورت حیاتی ندارد.
بیشتر بخوانید:احداث استخرهای شنای گاومیش در خوزستان
تحمل گاومیش در برابر گرمای شدید و نور مستقیم آفتاب کم است و تابش مستقیم خورشید آنها را کاملا آشفته و پریشان میکند. تغییرات شدید و ناگهانی دمای محیط نیز بر حیوان آثار ناگواری دارد و ممکن است به بیماری ذاتالریه و حتی مرگ منجر شود. بنابراین هنگام طراحی محل نگهداری گاومیش باید به این موضوع توجه کرد و از هر راهی که امکان دارد از تغییر شدید آب و هوای محیط جلوگیری کرد. گاومیش با گاو در چرا رقیب نیست، چون گاو انتخابی عمل میکند در صورتی که گاومیش همه نوع علفی را میخورد.
عکس: محمد زنگنه