استاندار یزد: نقشه راه اقتصادی دولت سیزدهم، آینده ای بدون تورم و فقر است و توزیع عادلانه یارانه نخستین گام برای تحقق این مساله است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مهران فاطمی با حضور در برنامه «و اما امشب» شبکه یزد از تحول بر اساس اصلاحات عمیق اقتصادی به عنوان برنامه اساسی دولت سیزدهم یاد کرد و گفت: دولت به دنبال برنامههای اساسی و حل ریشهای مسائل است. در حالی که ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه در حوزه انرژی و کالای اسیاسی میدهیم، ولی رشد اقتصاد نزدیک به صفر است و تورم ۴۰ درصدی را تجربه میکنیم.
وی دوران بدون تورم و بدون فقر را نقشه راه اقتصادی دولت عنوان کرد و افزود: ما مسالهای به نام حذف ارز ترجیحی نداریم بلکه یارانه را در زنجیره صحیح قرار داده و به جای اینکه به واردکننده و دلال اختصاص یابد، به مصرف کننده یعنی مردم پرداخت میکنیم.
استاندار یزد با اشاره به چند برابر شدن یارانه پرداختی به مردم تصریح کرد: بر اساس این طرح، تولیدکننده بر اساس اقتضای مصرف کننده به تولید میپردازد و مصرف کننده هم محکوم به خرید هر جنس با هر کیفیتی نیست.
درخواست ۱۸ میلیارد دلاری دستگاهها برای ارز ترجیحی
وی عنوان این طرح را مردمی سازی و عادلانه کردن یارانهها خواند و اظهار داشت: در سال ۹۷ برای تامین ۲۵ قلم کالا مقدار ۹ تا ۱۱ میلیارد دلار ارز اختصاص یافت که ۱۷ مورد کنار گذاشته شده و هشت مورد باقی ماند.
فاطمی از درخواست ۱۸ میلیارد دلاری دستگاهها برای ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: این در حالی است که متوسط فروش نفت کشور ۲۶ میلیارد دلار است که ۲۰ درصد سهم صندوق توسعه ملی، سه درصد برای مناطق محروم و یک بخش هم به شرکت ملی نفت تعلق دارد و بر این اساس فقط ۱۶ میلیارد دلار میماند که ۲ میلیارد دلار کمتر از ارز درخواستی است.
وی ادامه داد: دولت ۶۵۰ میلیارد تومان حقوق میدهد در حالی که ۴۵۰ میلیارد تومان مالیات دریافت میکند. ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت قبل است و دو صندوق لشکری و کشوری نیز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارند که دولت باید پرداخت کند.
پر شدن قفسه فروشگاه های کشورهای همجوار با کالای ایرانی
استاندار با اشاره به تحولات دو سال اخیر در جهان اظهار داشت: کرونا، خشکسالیهای جهانی و جنگ اوکراین و روسیه سبب بروز مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت برخی محصولات و کمبود کالاهای اساسی در جهان شده است.
وی افزود: ما با ۱۵ کشور به صورت گسترده هم مرز هستیم و این مساله سبب گسترش قاچاق کالا از ایران به این کشورها با توجه به چندین برابر بودن قیمت این کالاها در کشورهای همجوار شده و فروشگاه های این کشورها مملو از کالاهای ایرانی است.
فاطمی مردمی سازی و توزیع عادلانه رایانه را حمایت از کالای داخلی عنوان کرد و گفت: حمایت از کالای خارجی و اختصاص ارز به آنها، استفاده بیشتر افراد پولدار از یارانه و همچنین کاهش مصرف کالاها در دهکهای پایین از معایب روش قبلی بوده که تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی و افزایش روزانه قیمتها را به همراه داشته است.
استاندار این طرح را دروازه اصلاح عمیق یارانههای پرداختی عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: بحث تشدید نظارت را با قدرت دنبال کرده و اجازه فروش کالاها به قیمت بالاتر را نخواهیم داد. برای اولین بار در طول ۴۰ سال انقلاب، اختیارات ویژهای از سوی سران سه قوه به تعزیرات داده شده تا دست این نهاد برای برخورد با متخلفان به شدت باز باشد و قطعا پلمب در انتظار گران فروشان خواهد بود.
توزیع ۱۵۰ تن روغن در بازار استان
وی با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی در زمینه کالا در استان نخواهیم داشت، گفت: در دو قلم کالا یعنی ماکارونی و روغن دچار مشکل بودیم که ماکارونی هم اکنون با قیمت جدید به صورت وفور در فروشگاهها وجود دارد و ۱۵۰ تن روغن نیز وارد استان شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
فاطمی با اشاره به اینکه احتمالا قیمت ۵۰۰ کالا امشب اعلام میشود، افزود: اجرای این طرح سبب میشود تا فضای رقابتی در بازار به وجود آید و مصرف کننده به انتخاب برند مورد علاقه خود پرداخته و تولیدکننده نیز در راستای افزایش کیفیت و کاهش قیمت تلاش کند.
وی درباره وضعیت نان و دارو تصریح کرد: به جای اینکه یارانه به مردم داده شود به نانوا داده شده و مردم نان را با همان قیمت قبلی میخرند. هر یزدی ۳۰۰ گرم آرد سهمیه دارد و میتواند سهم خود را از نانوا دریافت کرده و مابه التفاوت قیمت در اختیار نانوا قرار میگیرد.
استاندار با تأکید بر عدم افزایش قیمت نان ادامه داد: این مساله درباره دارو نیز صدق کرده و هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت بلکه یارانه در قالب پوشش بیمهای پرداخت میشود.
کاربرگ الکترونیکی راهکاری برای جلوگیری از تورم
وی از واریز ۴۰۰ هزار تومان به سه دهک اول و ۳۰۰ هزار تومان به سایر دهکهای جامعه خبر داد و تصریح کرد: یارانه معیشتی متناسب با افزایش قیمتها به مدت ۲ ماه در حساب خانوادهها واریز شده که به محض اعلام قیمتهای جدید قابل برداشت است. بلافاصله پس از فراهم شدن زیرساخت کاربرگ الکترونیکی، این کارت جایگزین یارانه نقدی میشود.
فاطمی بیان داشت که بر اساس این کاربرگ الکترونیکی، شهروندان به خرید کالا به صورت اعتبار پرداخته و اثر تورمی حل شده و افزایش نقدینگی نخواهیم داشت.
استاندار درباره مشکل یارانهای برخی افراد اظهار داشت: افرادی که به دلیل ازدواج، طلاق، تولد فرزند جدید یا ثبت نام نکردن یارانه دچار مشکل شده اند، میتوانند در سامانه هدفمندی یارانه که در روزهای آینده باز میشود، درخواست خود را ثبت کنند.
وی ادامه داد: افرادی که انصراف داده یا یارانه آنان قطع شده یا اعتقاد دارند جزو سه دهک اول هستند هم سامانه حمایت معیشتی باز بوده و میتوانند درخواست خود را ثبت کنند تا در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته استاندار، کسانی که برای آنان پیامک واریزی نیامده است، میتوانند به بانک مراجعه کرده و اگر واریزی صورت نگرفته است، به سامانه مراجعه کرده و اعتراض خود را ثبت کنند.
فاطمی با اشاره به سه شیفته شدن فعالیت برخی دستگاههای استان گفت: همه هم و غم دولت از رئیس جمهور تا هیات وزیران و کارگزاران دولت سیزدهم خدمت به مردم و در کنار مردم بودن است. اگر این مرحله را به سلامت رد کنیم اتفاقات مثبت فراوانی به دنبال داشته و رشد هشت درصدی و تولید و سرمایه گذاری و اشتغال را تجربه خواهیم کرد و تحول اقتصادی را محقق می سازیم.