مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی همدان از پایش و بررسی تغییر کاربری اراضی زراعی و باغهای استان با استفاده از روشهای دانشبنیان خبر داد.
وی تصریح کرد: مزیت بهره گیری از روشهای دانش بنیان در شناسایی تغییرکاربریها این گشتهای هدفمند بودن، برخورد مستقیم با تغییر کاربریهای غیرمجاز و نظارت و پایش مناسب بر اراضی زراعی و تغییرکاربریها است.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه در همین راستا، ۷۰۰ پرونده در کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مورد بازرسی قرار گرفت گفت: در دورههای گذشته به واسطه اجرای طرحها، طرحهای عمرانی، طرحهای تولیدی و ساخت اتاقهای کارگری شاهد تغییر کاربری اراضی بودیم.
کرمی تصریح کرد: بنا بر دلایل مختلف از جمله مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و بیماری نوظهور کرونا اشتیاق و هجوم برای تغییرکاربری، به ویژه در باغها بسیار افزایش یافته است.
مدیر امور اراضی کشاورزی استان همدان گفت: تغییر کاربریها سبب شده بخش قابل توجهی از اراضی مستعد به ساختمان تبدیل شود که علاوه بر از بین بردن یکپارچگی زمین، باعث تخریب بخش قابل توجهی از اراضی درجه یک و باغها شده است.
کرمی افزود: با وجود اطلاعرسانیهایی که برای کشاورزان و باغداران درباره تبعات و عواقب تغییر کاربری غیرمجاز شده است این اتفاقات در ۲ سال گذشته به وفور به ویژه در حریم شهر همدان و شهرهای بزرگ استان در حال رخ دادن است.
وی تاکید کرد: از این رو قانونگذار و وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان امور اراضی از سنوات قبل راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از تغییرکاربری انجام دادند.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان همدان گفت: به منظور جلوگیری از هدر رفت منابع و تخریب اراضی یگان حفاظت اراضی شکل گرفت و گشتهایی در سطح شهرستانهای مختلف کشور ایجاد شده است.
کرمی افزود: در استان همدان نیز در تمام شهرستانها گشت یگان حفاظت و سامانه ۱۳۱ متمرکز شده و از طریق بازدید گشت و وصول گزارشات از طریق سامانه تغییرکاربری به یگان حفاظت اعلام و ابلاغ و برخوردهای قانونی انجام میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به حجم و گستردگی پهنهای که باید تحت رصد باشد که طبق آن نزدیک به یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی استان باید پایش شود و از طرفی کمبود منابع و امکانات خودروها و ماشینآلات و تجهیزات سبب شده که کل اراضی زیر پوشش گشت قرار نگیرد.