معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تقویت نظام شبکه و طرح جوانی جمعیت را از مهمترین محورهای فعالیت وزارت بهداشت دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر کمال حیدری در مراسم اختتامیه اجلاس معاونین بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور که در مشهد برگزار شد با بیان اینکه نظام شبکه در طول ۴ دهه اقدامات گستردهای در راستای افزایش سلامت جامعه به اجرا در آورده است و انجام برنامه واکسیناسیون و پوشش همگانی از جمله دستاوردهای این حوزه است، خاطر نشان کرد: در طول دو دهه گذشته توجه به نظام شبکه کم رنگ شد و در حال حاضر باید نسبت به تقویت و توسعه آن و رفع مشکلات و چالشهای این حوزه به صورت جدی اقدام کرد.
وی با بیان اینکه برخی از اقدامات حوزه بهداشت را نمیتوان به شکل ستادی برنامه ریزی و اجرا کرد بلکه باید با توجه به شرایط کلان مناطق به صورت منطقهای عملیاتی نمود، تصریح کرد: به طور قطع نمیتوان به صورت یکباره تمامی مشکلات را مرتفع نمود، اما میتوان با همفکری و مشارکت تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور در این مسیر گام برداشت و خدمات رسانی به مردم را گسترش داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر تشکیل کمیتههای مشورتی در راستای اجرای دقیق و صحیح تصمیمات و برنامهها اظهار کرد: نظارت و پایش از بدنه بهداشت را باید تمامی دانشگاهها و دانشکدهها در اولویت قرار گیرد تا بتوان برنامهها را به شکل بهتر و پوباتر اجرایی نمود.
دکتر حیدری با بیان اینکه استان خراسان رضوی بخصوص مشهد مقدس به دلیل وجود با برکت بارگاه منور رضوی از اهمیت ویژهای برخوردار است، اظهار کرد: با توجه به حضور سالانه میلیونها زائر و همچنین همرز بودن با کشورهای همسایه و امکان ورود بیماریهای مختلف، مسئولیت حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بسیار سنگینتر از سایر استان هاست.
وی ضمن قدردانی از میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در برگزاری این همایش اظهار امیدواری کرد: این نشست در مسیر اجرای برنامه توسعه نظام شبکه و جوانی جمعیت نتایج و دستاوردهای مطلوبی را به همراه داشته باشد.
گفتنی است نشست معاونین بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کشور در روزهای ۱۷ الی ۱۹ اردیبهشت ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، سند تصویت نظام شبکه، برنامههای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در سال ۱۴۰۱، برنامههای مرکز سلامت محیط و کار، برنامههای دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس، برنامههای دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر، برنامههای دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد، آزمایشگاه مرجع سلامت، دفتر بهبود تغذیه جامعه، سلامت دهان و دندان و برنامههای دفتر آموزش و ارتقای سلامت از جمله محورهای این نشست سه روزه بود.